Monday, April 30, 2012

Top-aktuelles Terracotta...

Muahahaha...nama doily yang aku tatau nak sebut cemana. Bahasa apa pun aku tatau tapi aku panggil Pineapple Doily la ekkk... Doily ni bentuk dia bujur tapi kecil. Yang aku paling suka, bentuk tengah2 dia tu...macam nanas kan kan kannn...

Aku guna benang halus untuk projek ni dengan jarum 1.3mm. Tak susah nak crochet doily ni cuma aku keliru dengan langkah ke-11nya.


 

Aku ikut pattern ni. Gambar ni aku dapat masa google images. Aku tak tahu jika image ni are subject to copyright tapi aku nak share jugak...hehehe




Dannnn...untuk menambahkan koleksi bookmark aku... aku crochet pineapple bookmarks ni for my own use. Aku suka biru, jadi semua bookmark ni aku buat warna biru. Ribbonnya je aku guna 5 warna yang berlainan...hehehe




5 comments:

therosputih said...

ain tgk tgh dia mcm gula2 daa...hehehe...mcm nanas pun ada jugak rupanya...

Sulela said...

'ain, uikkkk...gula2? A'aaa daaaa...hehehe

MamaDaniel said...

Kak Aida.. sudilah kiranya menerima award dari diriku ini... :D

http://mamadaniel2008.blogspot.com/2012/05/liebster-award-menerima-dan-memberi-d.html

Jaw @ MyGamanBorNeo said...

lama suda tidak buat doily. blog walking dekat blog saya, ada banyak pattern doilies :)

Sulela said...

MamaDaniel, Kak Aida? Siapakah gerangannya tu?



Jaw, okay...thanks...