Thursday, May 17, 2012

Seluar Slack...

 Tak sangka aku dah boleh jahit seluar slack neh...heh heh heh. Dah 2 minggu siap tapi aku tak berani nak letakkan kat dalam blog aku neh sebab belum tunjuk pada cikgu jahit aku...wakaka.








Aku buat ukuran ikut saiz anak bujang aku. Banyak step nak kene buat tapi sangat seronok.

Sekarang aku tengah belajar buat seluar baju melayu dengan getah di bahagian belakang pulak. Ikut pada apa yang cikgu aku cakapkan tadi...errrmmm...agak susah...haiyyoh! Tapi takpela...cikgu aku akan menunaikan umrah minggu depan. So, kelas jahit aku akan ditunda selama 3 minggu. Within that period, aku nak cuba siapkan projek crochet aku lak...hehehe...

8 comments:

Aku_tulip said...

Assalamualaikum Sue.....lama tak dengar cite....:)
dh pandai jaet seluar slack tuuuu....tahniah².....saya jugak tak terpergi nk blaja..

Sue blaja kat mana kelas jahitan ni

Suzie said...

wah....bestnya ...saya rasa memang x sanggup

Sulela said...

Aku_tulip,waalaikumsalam warahmatullah... ;D

Saya ikut kelas tajaan Kemas setiap minggu kat kampung saya ni. Kekadang ada kelas,kekadang kalau cikgunya sibuk dengan tugasan dan meeting, kelas takde lak...hehehe




Suzie, belom cuba belom tahu..seronok tau...hehehe

MamaDaniel said...

waaa.. bleh jahit seluar sekolah anak bujang tahun depan nih.. hehe.. ;D

Sulela said...

MamaDaniel, itulah plannya...wakakaka

Write Smiles said...

saya pun ska mengait...best jugak tengok pattern yg tlah awk kaitkan ni

Write Smiles said...

cantik la kait tu

Ann said...

Wah, slack mmg tak pernah try lagi... Klu setakat seluar tidur kanak2 yg letak getah tu ada ler... he he