Friday, March 9, 2012

Dining Table Cloth...

Pheeewww... Ini projek aku yang terbaru...yang baru je aku siapkan tadi. Dining Table Cloth...or should I say...my masterpiece in crochet...hehehe. Lama jugak masa yang aku amek untuk siapkan projek kali ni. Hampir 4 bulan tuuuu...huhuhu...

Saiz table cloth neh adalah 118cm X 184cm. Besar tak? Terkejar2 aku nak siapkan projek neh sebab projek sewing aku banyak yang terbengkalai...ekeke...

Motif untuk table cloth ni aku dah perkenalkan in my last post. Seperti yang aku nyatakan haritu, table cloth ni tercantum daripada 2 motif berbeza... Yang besar ni main motif dia...aku kene buat 96 keping...


Yang ni lak motif kecil dia... Semua sekali aku kene buat 88 keping kot...


Okay, siap. Lepas ni aku nak siapkan sewing project aku lak. Tapi ada beberapa crochet item yang menggoda aku untuk cuba buat. Tengok la nanti...hehehe...


p/s: gambar kurang memuaskan la...puas dah aku edit tu...tapi still blur jek. Sabor je la...

11 comments:

aiza said...

Waaah cantiknya... kagum btol tgk org rajin wat projek beso2 cmni..sye tgk figure 96 n 88 keping tuh dh lomah semangat dh

Sulela said...

aiza, wakaka... lomah semangat tak bila saya katakan yang harga benang untuk saya siapkan projek neh adalah RM113? ;D

lia said...

wah2! besarnya projek kali ni lela!banyak jg kos benang utk siapkan table cloth ni....kalau mcm tu brp la harga nk jual customer agaknya ye....

Sulela said...

Lia, selalunya harga untuk customer ikut harga benang. Contoh kalau saya buat beg dan kos untuk benangnya adalah RM10. Jadi upahnya juga RM10. Customer kene bayar RM20 kat saya...hehehe... Tapi table cloth ni saya buat untuk kegunaan sendiri...ekeke... Untuk raya gittew...;D

MamaDaniel said...

pergh!! tabik spring!! 4 bulan je siap? kalo saya mungkin 4 tahun.. ekekeke..

cantik la kak..guna benang Polly pink tu ek?

Sulela said...

MamaDaniel, kihkihkih... ha'ah...kak guna benang Polly pink tu. Tu yang mahal tu. Kat sini harga benang tu RM8.50 sebuku....huhuhuuu. Tapi kak puas hati dengan kualiti benang tu. Tebal dan cantik...

zaza said...

akak...ni ke projek yg akak cakap tuh..patutlah menyepi..cantik tuh kak..

aiza said...

RM113? Pengsan! haha... cantik pattern ni, nnt sye nak cube wat..tp wat as coaster jer lah.. nak wat table cloth cam kak lela nih mmg sye surrender awal2..

Sulela said...

zaza, ha'ah...ni la projek yang kak cakap tuh. Selagi tak siap, selagi tu tak puas hati. Bila dah siap...fuhhhh legaaaa...ekekeke



aiza, kih kih kih...coaster pun cantikkk... saya nak buat lagi satu nanti bila ada masa lapang...hehehe

nonie said...

alahai lela..kalau saya mmg x siap2 la jwbnya..byk gak projek crochet yg terbengkalai sbb x sabor hehe...

lama x dgr khabar..hrp2 awak sihat ye..teringin gak nk jumpa awak lela...nanti kita set masa ye lela? hehe

Sulela said...

Nonie, kih kih kih... lama dah tak nampak Nonie update blog... ;D

Okay...insyaAllah...ada masa nanti kita akan berjumpa juga...hehehe