Saturday, February 4, 2012

Spiral Doily...

Ini projek yang sedang aku usahakan sekarang...huhuhuuuu. Terlalu besar sampai aku tak cukup masa nak siapkan. Jadi aku perkenalkan dulu motif yang aku guna neh...

Spiral Doily... satu motif yang sangat2 menarik untuk dicuba. Bagi aku, motif neh perfect. Doily ni tak besar. Lebih kurang 14sm jek. Untuk siapkan satu doily ni, aku perlukan masa lebih kurang 2 jam...warrrggghhh!!! For your information, this doily crocheted in a continual round. Jadi kene kira dengan berhati2 ye puan2. Yang aku suka, aku tak perlu buat single crochet pada round terakhir sebab semuanya included. You'll know what I meant when you try making it!

Aku terjumpa paten neh masa sedang google images. Mungkin korang pernah nampak. Patutnya paten ni bersambung2 dan terdiri daripada 2 motifs...but I edited it to show you the main motif. Sweet!



p/s: bila la projek neh buleh siap ekkk...hehehe

1 comment:

Mala Entily said...

hi sulela...kak minat sesangat motif spiral doily nie. puas google tp tak trcari jugak. boleh tak kak minta tolong ngan sulela upload lagi motif di atas dengan kiraan ch nya sekali? terima kasih ya...