Sunday, May 29, 2011

Pansy Doily...



The doily... saje nak habiskan stok benang warna kuning pemberian kakak aku. 3 row terakhir aku gunakan benang warna hijau... Kira ok la kot kombinasi warna neh...heh heh heh...


The pansies... wakaka. Selain bunga daisy, aku juga suka bunga pansy neh... Semua sekali 27 kuntum...hehehe


The pansy doily... mmmmuuuaaahhhhh!!!
Pattern for this lovely doily can be found here...
Aku agak keliru dengan arahan yang diberi untuk mencantumkan pansy2 neh ke doily tu. Penat dah aku cuba ikut tapi hasilnya macam tak best jek. Jadi aku sambungkan aje ikut cara aku sendiri...wakaka... Done!

5 comments:

Kuazue Mohamad said...

cantek la.. thanks share the link.. insya allah kalau ada lebey masa luang leh gak try sama.. anyway.. cute ler bila jadi doily nie..

MamaDaniel said...

wa.. sgt unik la kak!! bunga pansy tu guna benang minlon ke kak?

Sulela said...

Kuazue, sama-sama... Bila dah cuba nanti, bagi tengok ekkk...hehehe



MamaDaniel, yang tu kak guna benang jenama Wina. Kaler dia campur2 antara warna krim, oren lembut dan oren pekat. Lupa lak nak snap gambar benang tu...hehehe

eni said...

salam sulela,
cantiklah doily ni t/kasih kongsi linknya,kalau buat utk alas dulang hantaran pun cantik ni...

Sulela said...

eni, waalaikumsalam warahmatullah...
Sama2...idea yang bagus tu...hehehe...