Sunday, May 8, 2011

Grannies Again...

Aku masih belum mulakan sebarang projek buat masa ni. Jadi aku hanya cuba crochet beberapa granny squares yang ada dalam to-do-list aku...hehehe...


Pattern for this stunning sunflower square can be found here. Ntah la...nak buat projek apa ek guna sunflower square neh? hahaha...






Pattern ni lak aku jumpa kat sini. Zinnia Square... Nice...hehehe








Pattern ni lak aku jumpa kat sini. Pattern ni untuk buat cover pillow sebenarnya... Copenhagen Pillow. Cantik gak...hehehe








Kaleidoscope blossom... Pattern boleh tengok kat sini... Saiznya agak besar... Buat afghan ok la kot...hmmmm...







And last but not least, Four Way Coaster by Doni Speigle... Aku hanya ada pdf pattern untuk square ni.Cara nak buat, sama la kalau korang nak buat tapestry crochet. Nice but too small... hehehe...




Till then... banyak nota jahitan yang aku nak kene buat neh...adoi laaaa...

8 comments:

therosputih said...

lama tak borak ngan akak kat blog gini...lalala

nonie said...

cantiklah kaler biru muda tu...awak pakai benang nona ke apa tu lela?
saya klau gi kedai benang jadi rambang mata tak tau yg mana satu nak beli hehe...

Sulela said...

'ain, hehehe... jom la borak2...harharhar



Nonie, saya guna benang Ondori. Tapi tu stok lama. Sekarang susah nak dapat benang jenama Ondori tu, Nonie. Minlon jek yang ada dijual kat sini...huhuhu

MamaDaniel said...

wah.. granny square parade... cantik.. saya suka yang untuk copenhagen pillow tu.. aishhh.. geram.. kalau dapat buat utk raya nih.. mesti best nih..aishhhh... :)

RODIAH HAMID@IBRAHIM said...

rajinnya..

M a W a D D a H said...

comelnya..:)

Sulela said...

MamaDaniel, saya pun berkira2 nak buat projek raya guna one of these grannies...ekeke



Rodiah, hehehe...saje isi masa lapang...



Mawaddah, care to try...hehehe

mamai said...

salam lela, lama tak kemari, semoga kau sihat dan bahagia lela..rindu citer2 kau