Sunday, May 1, 2011

My Hand Embroidery Progress...

Setakat ni aku dah belajar buat tiga kumpulan stitches neh... Satu aku dah tunjuk dalam post terdahulu aku. Hmmmm...tak la begitu kemas tapi aku belajar la neh...hehehe. Aku masih refer pada site yang aku dah perkenalkan tempoh hari...
http://www.needlenthread.com/ Masih banyak yang aku nak kene belajar tapi masa tak berapa cukup...huhuhuuu...

Chain, Fly and Buttonhole Stitches...

Detached Stitches and Knots...


Ini hasil kerja tangan aku... My very first hand embroidery project! Sepatutnya gambar asal yang ada dalam site tu bukan macam yang aku buat neh. Saiz ram aku terlalu kecil dan tak muat gambar asal. Jadi aku main buat je la...wakaka... Benang lak aku guna aje benang halus jenama Minlon yang aku guna untuk buat crochet dan kainnya...kainnya tu aku guna beg lama aku yang aku dapat percuma kat pesta buku tahun lepas...muahahaha...

Dalam projek kali ni aku gunakan Bullion Stitch (which I love so much!), French Knots, Stem Stitch dan Fishbone Stitch. Perrrrggghhh... hehehe...

3 comments:

c-idah said...

amboi akkkkkkkk...
dahsyat!!!(bak kata nazmi raja lawak)

MamaDaniel said...

pergh... dasyat la kak.. ini first time nih? aish... jeles.. heheheheh

cantik kak cantik..
pasni apa lagi, cari kain yg cun la untuk dikerjakan.. :)

Sulela said...

c-idah, hahaha...saje tambah hobi...;D



MamaDaniel, uikkk...cantik keh? ahaha... ni tengah carik kain la neh... tapiii tak jumpa2 gak...aisehhhh...