Thursday, April 21, 2011

I'm Stitching And Sewing...

I'm cross stitching...

Learn how to do Hand Embroidery Line Stitches & Bands... Aku jumpa site neh yang sangat2 terujakan aku. Macam2 tutorial tentang stitching aku jumpa kat sini including videos to show you 'How To'... Here's the link... http://www.needlenthread.com/ . Bagi korang yang minat dengan stitching dan beginner macam aku, try explore this site. Amazing site that is!

And finishing my sewing lesson on baju kurung moden. Tu baju kurung moden aku yang pertama la tuh...wakaka. Tak la cantik tapi aku tengah belajar la neh...ekeke

7 comments:

!k@ said...

waaaa hebatnyeee.. semua pun terer la akak neh.. :D

Aku_tulip said...

su...minat menjahit jugak ya....dah bole jaet baju kurung lak tu...dah ok sangat ni...hari raya nanti tak yah tempah baju...bole jaet sendiri...tahniah²...satu kemajuan

zaza said...

hobi baru kak eh..bagus2 kembangkan lagi ker..biar semua boleh..yeaaa..

MamaDaniel said...

wah.. dah tukar dah tittle blog.. kan betol.. semua kena list dah sekarang sebab semua pun akak dah terjebak.. hahahaha..

cantik la cross stitch. laju btol akak..dah siap dah.. saya nyer gak masih UFO..

Sulela said...

!k@, belum terer lagi neh. Semuanya masih belajar lagi. But my sewing skills masih tak setanding !k@...hehehe. Skills !k@ power tuuuu...ekeke



Aku_tulip, terima kasih... seronoknya dapat semangat daripada kawan camni...wakaka. Memang intend tanak tempah baju dengan tukang jahit dah raya neh. Semua saya nak buat sendiri... terujanya sayaaaa...wakakaka



zaza, dapat green light dari suami. Jadi kak kembangkan hobi kak neh. Tapi crochet masih menjadi pooojaan hatiku...harharhar.



MamaDaniel, ahahaha...ketawa besar kak baca komen MamaDaniel neh. Adoiyaiii... cemana boleh terjebak neh... Sekarang kak minat gak ngan hand embroidery... rasa cam tak menang tangan lak nak buat itu dan ini...hahaha

fialka012 said...

❤ ✿ ❤

Sulela said...

fialka012, ;D