Friday, April 15, 2011

Something I'd Like To Share...

I had a brief conversation with my friends about rubber leaves crafting. Interesting! Aku tahu, seni kraftangan yang melibatkan daun getah ni bukan asing lagi malah gubahan bunga yang dihasilkan amat mengagumkan aku. Jadi, aku nak tahu...cemana daun ni diproses... heh heh heh...

I came across this site....http://cqpdbatupapan.blogspot.com/2007_09_01_archive.html yang tunjukkan cara nak buat...hehehe.

Ini hasil daun getah yang aku cuba buat. Tak la cantik sebab aku kutip daun2 getah yang dah gugur, bukan fresh dari tangkainya. Aku buat 5 helai tapi lagi 3 helai tu rosak lak...haduiiihhh... Aku amek masa satu setengah bulan tuuuu... Harini baru siap...perrrggghhh!!...

4 comments:

nonie said...

tak la susah mana yer...lama gak nak kena tunggu tu...pastu boleh deko2 lagi kan...hehe rajin la awak lela...

Sulela said...

nonie, saje buat sebab nak tambah ilmu...hehehe

maza said...

uiks.. alamak lela..mana entry contet tu? heheheh

first ekau keno lah letak-an namo entry itu dgn namo Garden of Eden: Contest organised by Gubuk Kecil Kembara Jalanan

kendian dlm entry ekau lotak'an link dgn tajuk tu ke blog den..

lepas tu buek'an lah apo3 yg patut itu.. hehhe

dan jangan lupo tepek'an link entry ekau itu ko tompek ruang komen den.. nanti biar kengkawan lain datang tengok'an.. hehhheeh

roger lela.. den bangga dan terharu bilo ekau menjongah blog.. huhuhu..

lap u lah lela.. huhuhu

Sulela said...

Maza, wakaka...ekau kono la bagi den maso ek Maza. Den akan sahut cabaranmu ittew...thanks Maza...wakaka

p/s: sori la den lamo tak jongah blog ekau. lap u dengan kain buruk jugak...harharhar