Tuesday, April 5, 2011

The Trinity Stitch Crochet...

Trinity Stitch neh memang dah lama ada dalam 'to-do' list aku. Tapi...yelah... tak boleh nak kata aku sibuk lak sebab aku memang rambang mata bila nampak benda2 menarik...nak je cuba buat..wakaka.

So, I came across my file yesterday and picked this stitch to be my next project. Tengok strukturnya...tersusun dan kemas. Tutorial untuk trinity stitch neh korang boleh dapat kat Youtube... Ni link dia... http://www.youtube.com/watch?v=K6ZmQ_KoNm8. Still tutorial by Teresa. Aku peminat dia tawww...hehehe... She's like a teacher to me...ekekeke...

Bila dah tahu buat, aku gunakan double yarn dan crochetkan hot pad for my sister. Rasanya kalau nak buat bags atau pencil holder guna this stitch pon ok gak...hehehe... Ok done...;D

4 comments:

zaza said...

cantik2..rapat jer dia punya jahitan..kalau buat beg tak payah alas dah eh kak..ker tak gak..
tu kira dua lapis benang ker akak guna..

Sulela said...

zaza, ha'ah...kak guna double yarn sebab nak bagi dia tebal. Kak rasa kalau kait cara double yarn neh either nak letak alas or tak pun takpe kot...hehehe

zaza said...

thank for the info kak..

Sulela said...

zaza, welcome...;)