Sunday, April 3, 2011

Sewing Bags...

Hehehe...entry aku kali ni takde sangkut-paut langsung dengan crochet. Saje nak share apa yang aku buat sejak belajar menjahit...;D



Aku dapat tutorial untuk buat shoulder bag ni dari sini... http://tinyhappy.typepad.com/tiny_happy/2006/06/shoulder_bag_tu.html. Excited gile bila shoulder bag ni dah siap. Terus aku bawak jenjalan ke Pantai Remis haritu...wakaka. Bahagian dalamnya aku buatkan satu poket dan guna kain interfacing jenis keras sket tuh...



Tote bag ni lak aku buat lepas dah tahu cara buat shoulder bag tuh. Cara yang sama cuma bentuk je yang berbeza. Aku guna fabrik yang sama sebab terbeli banyak lak haritu...hehehe. Bahagian dalamnya aku letakkan jugak kain interfacing dan 2 poket...hehehe...

Dan untuk menghabiskan kain tu, aku buatkan lagi pyramid bag neh untuk dihadiahkan kepada anak sedara aku. Done!

9 comments:

Gee said...

Pandai betul Su ni, baru blajar jahit dah mcm pakar! :)

MamaDaniel said...

cayalah kak.. baru blaja jahit dah buat 2 beg besar & 3 bag kecik.. ye ke akak baru belajar jahit nih?? hehe..

cantik..cantik.. kain tu heavy cotton ke kak?

zaza said...

welldone kak..chaiyok2..

sehati sejiwa said...

amboi2...dah giler menjahit la plak...cantik!! mcm dah pro!! teruskan usaha anda..nanti leh ajarkan kita ek...hehehehehe~~

Sulela said...

Gee, erkkk...blom jadi pakar lagi neh. Jahitan pon masih senget2 lagi...wakaka. Tapi tutorial yang diberi tu memang senang nak ikut...ekekeke...



MamaDaniel, uissshhh...betul la baru blaja neh...wakaka. Wa caya sama lu jugak...ekeke. Kain tu bukan heavy cotton tapi kain murah jenis keras yang kak rasa kalau buat langsir pun cun jugak... RM3.50 jek semeter...hihihi



zaza, caiyyokkkk...caiyyokkk... ekekeke



Fizah, blom pro lagi neh. Setakat jahit lurus jek...wakaka. Fizah ikut jek link tutorial tu...musti boleh punye...hehehe

p/s: huuuu...lama tak nampak Fizah kat alam maya neh. Busy tahap gaban ekkkk???

zaza said...

kak murahnya kain..cantik plak tuh..beli kat mana..hehehe..

Sulela said...

zaza, kat tempat kak neh setiap hari Rabu ada pasar siang. Kami kat sini gelarkan 'Pekan Rabu'. Macam2 ada jual kat situ termasuklah kain2, baju2 dan tudung2. Kekadang ada gerai yang jual kain jenis reject. Mmmmm...mungkin sebab ada kesilapan dalam cetakan corak, ataupun kain tu dah kotor. Ada jugak jenis longgok...lebihan kain yang dipotong..etc.Tu yang dia jual murah tu. Kita kene pandai2 pilih...hehehe

zaza said...

yeke..wah bestnye..kat kl nih mesti pyh atau saya tak tahu..huhuhuhu

Sulela said...

zaza, kat KL...area Pantai Dalam memang takde...hahaha. Kak orang sana...sekali-sekala balik, usha jugak la sana sini. Mungkin ada kat Jalan TAR kot...hehehe