Friday, January 7, 2011

Easy Cool Crochet Cap...

Aku jumpa pattern untuk buat cap neh kat sini. Memang dah lama aku cari pattern untuk buat cap jenis macam ni. Banyak yang dah aku jumpa tapi bila dah siap, semuanya kecik macam cap untuk baby lak...huhuhu. Terpaksa la bukak balik...cheh.

Lepas dah cuba pattern neh, aku rasa sangat2 seronok. Aku boleh besarkan dan kecikkan saiznya ikut suka hati aku. Lepas tu aku panjangkan sket sebab nak lipatkan dia dan buat stripe putih.

Projek kali ni aku guna double yarn sebab aku nak cap aku neh tebal. Aku guna jarum kait saiz 4.5mm dan untuk bahagian lipatan cap tu aku guna jarum saiz 5.0mm. Anak lelaki akupun dah seronok menggayakan cap ni tadi tapi tanak gambarnya diambil...wakaka. Ok done! ;D

4 comments:

therosputih said...

wah...tomei...walaupun simple, tetap nmpak cantik...

tak suka pakai cap, sbb tu tak teringin nak buat tu kot...

alamak, boleh terimakah alasan sebegitu...ngeh3

Sulela said...

'ain, hehehe...kak buat untuk anak lelaki kak je tu. Untuk kak punya, kak nak buat shell beanie tu...hanya nak pakai masa sidai kain atau buat keje kat luar rumah...hehehe

therosputih said...

wah...ada kelas gitu, pakai wat sidai baju...ngeh3...biar jiran2 sume gigit jari...cayalah kak...

Sulela said...

'ain, wakaka... tapi kat sini semua orang tahu buat crochet. Lagi advance gittewwww...hehehe