Monday, January 17, 2011

Crochet Mushroom Terrarium...

Aku ada idea nak buat terrarium untuk mushroom aku neh...heh heh heh... Jadi aku kaitkan 2 bentuk berlainan saiz. Yang kecik tu aku kait ikut pattern yang aku dah pernah postkan haritu dan yang besar tu aku hanya tambahkan beberapa line kat bahagian stemnya... Aku kaitkan mangkuk dengan campuran warna hitam dan coklat dan hiaskan dengan batu2 aquarium aku...harharhar. Inilah hasilnya...wakaka...


Tapi aku ada masalah lak nak carik botol yang cantik. Susah nak carik kat tempat aku neh...huhuhu. Berhari-hari usha kat kedai pun tak jumpa gak. Jadi aku gunakan botol horlick aku yang dah lama kosong tu...hehehe.

Jadi laaaa...daripada takde. Nanti dah jumpa botol cantik, baru tukar...wakaka...

10 comments:

Aiydalela said...

cumilnyeeeeeeee. suke sangat2

Aisyah Helga said...

Alamak! Comelnye!! Kreatif jugak Su ni ye..

therosputih said...

buat kumbang sekor la plak kak, takpun rerama...kwang3...eh, kena ke ngan tema terrarium akak ni...merapu je ain ni...hehehe

lia said...

kreatifnya!!cute sungguh mushroom tu...lela, cuba cari botol kat kedai 100 yen ke, ataupun kedai RM5..rasanya banyak balang2 kaca yg comel2..:)

Sulela said...

Aiydalela, lebih cumil kalau dapat jumpa cantek, kannnn...hehehe...tq, tq...



Aisyah Helga, dapat idea dengan menggoogle...hehehe



'ain, hahahaha...selalu komen atau entry 'ain bagi kak gelak. Nakal neh...hehehe



lia, kat tempat saya neh takde kedai camtu. Mungkin kat KL ada kot. Balik sana nanti, saya pi carik. Thanks for the info...hehehe

suziyana said...

cantik dan sgt kreatif...suka2

aien said...

love it^O^

Sulela said...

suziyana, thanks to you sebab sudi share pattern mushroom tu...hehehe



aien,thanks...jom la cuba buat...hehehe

MamaDaniel said...

Rajinnyer akak nih...
kalo nak cari btol la yg cantik, saya rasa Ikea ada.. :)
tp botol horlick tu pun cute jugak.. nmpk sedap.. hehe.. :)

Sulela said...

MamaDaniel, Ikea ekkk? Rasanya ada kat Seri Manjung. Thanks ekkk...nanti kak cari hehehe... Botol horlick tu ke yang sedap?...ekekeke