Thursday, November 4, 2010

Don't Give Up Crocheting Because Of Pain?...

Phewww... pernah tak korang rasa sakit kat bahagian tangan korang sebab crochet? Itu yang sedang aku alami sekarang sampai banyak projek2 aku tergendala sudaaa...huhuhuuuu... Bisanya terasa sampai nak pegang jarum pun sakit...adoi laaa... Jari telunjuk aku lak dah membengkak. Jadi aku google tentang benda neh. Mana lak tahu, kot aku je yang rasa camtu...wakaka

Banyak site aku dah baca dan rata2nya memang ramai yang alami masalah yang sama. Ada yang sampai kene balut tuuu...huhuhuuu. Kat bawah neh aku sertakan 2 link kalau korang nak baca...hehehe...

http://www.craftycrafty.tv/2007/09/dont_give_up_crochet_because_o.html

http://bourbj.tripod.com/

Jadi, aku nak restkan tangan aku buat sementara waktu sampai tangan aku pulih balik. Till then, happy crocheting guys!

5 comments:

therosputih said...

huish....takleh kasik sape2 tau psl ni kat mereka yang tak minat crochet dan mereka yang selalu tgk ain mengait...nnti diungkit2 isu ini...bahaya...

papehal, selamat berehat akak, smbil rehat, smbil plan nak buat apa next...eh eh...org kata rehat lah...hehehe

Sulela said...

'ain...bahaya nape? hehehe

Kak ada beberapa projek yang kak nak buat lepas neh. Tapi rasanya macam masa jealous je ngan kak...wakaka

therosputih said...

bahaya kak...nnti baru je ain nak pegang jarum kait, mesti dorang ugut ngan berita sebegini nak suh ain tak jadi mengait...naya gini naya...

rehat2lah dulu akak...

Naz said...

aku sakit jari pesal tertusuk jarum. bukan pesal wat crochet, tp masa jahit suar yg koyak... memang susah gak menjahit nie rupanya...

Sulela said...

'ain, ekekeke... nasib baik la takde sape yang tegur masa kak mengait...muahahaha



Naz, weiiiii...ko menjahit ke niii. Kesiannya kat ko. Ko beli je seluar baru, Naz...wakaka