Monday, November 15, 2010

Colourful Crochet Basket...


Aku crochet basket neh ikut pattern beg warna-warni haritu. Banyak sangat lebihan benang yang ada dalam simpanan aku huhuhu. Simple dengan single crochet jek. Aku tak buatkan tangkai sebab aku suka bentuk dia macam tu je. Ok la tu ek...ekeke...


Pandangan belakang basket...hehehe. Suami aku sarankan aku buat topi guna paten neh. Aku bantai gelakkan dia...harharhar. Rasa macam tak seswai jek...wakaka...

Lepas dah siap, aku isikan barang-barang crochet aku. Senang aku nak angkut pegi memana. Kekadang aku letak atas riba aku jek. Aku tengah cuba siapkan projek aku guna benang halus putih tu. Lagi 40% nak siap tapi makan masa lorrr...huhuhuuuu...

5 comments:

Aisyah Helga said...

Very colouful! I like! Ada masa nanti sy nk buat satu jgk utk letak brg2 bawah katil :p

MamaDaniel said...

i like it too la kak...
single crochet je kak ek? memula base dia tu buat ring kak ek? pastu pusing keliling je kak ek?

Sulela said...

Aisyah Helga, hmmmm? Barang bawah katil? hehehe... Dah siap nanti post kat blog ekkk. Nak tengok...hehehe



MamaDaniel, betul tuuu...senang sangat, kan kan kannn...ekeke

Hezan Aurora said...

Salam...

nice 1.. i pon baru je buat crochet ni...xsampai setahun berhobikan crochet..seronok sgt..yg flower pin cushion tuh i baru je download pattern die...

i'm so happy to meet u here...do share some more psl crochet ok? and feel free to visit my blog (it's not 100% bout crochet though)..

i'm truly, seriously blooming coz i found ur blog. definitely be 1 of ur follower...

Sulela said...

Hezan, waalaikumsalam warahmatullah... I'm truly honored...hehehe

Banyak lagi yang saya nak share neh but you know how time flies. Demi minat yang mendalam dalam crochet neh (chewahhh), kekadang saya korbankan masa tido...huhuhu...

Thanks Hezan...;D