Friday, October 15, 2010

Alas Kerusi...

Kali ni projek aku besar sket...hehehe. Atas permintaan kak Inna, aku telah berjaya siapkan first set alas kerusi ni petang semalam. Semua sekali aku kene kait 115 keping motif bunga tu. Lepas dah sambungkan, lebar alas ni sepanjang 20 inci dan panjangnya 28 inci.

Paten untuk alas ni aku dah pernah perkenalkan. Sekarang ni aku tengah kait 2nd set alas kerusi ni. Aku guna benang halus jenama Ondori dengan saiz jarum 1.5mm. Tapi sayang, benang jenama ni akan pupus tak lama lagi sebab pengeluarannya telah dihentikan. Hmmm... kilang benang tu bankrupt kot...huhuhuuuu... Sebab tu la jugak aku terkial2 nak carik benang jenama ni kat tempat aku. Haiyyoh! Sabar je la...hehehe

4 comments:

therosputih said...

wah...rindu sama akak...sepi je blog 2,3 menjak nih...apalagi kak, siapkan cepat tempahan tuh...hehehe

makin susah nak beli benang sekarang ni...sedih2...

aien said...

hah saya sgat suka hasil tgan inihh saya saya sukaaaa...ah benang tuh dh pupus owh sudah

Aku_tulip said...

Su...awak memang penyabar la ......comel2 bunga tu...banyak lak tu ..

Sulela said...

'ain, hehehe...sepi ada makna tu...wakaka. Nak siapkan crochet yang besar2 neh amek masa sket la 'ain. Kekadang rasa malas jek nak kait sebab benda yang sama jek...harharhar



aien, tq tq...hehehe... aien boleh cuba buat jugak sebab simple jek. Paten saya dah penah post...hehehe



Aku_tulip, keh keh keh... kekadang rasa gak malasnya, Aku_tulip. Saya cepat jemu kait benda yang sama...hehehe