Friday, October 22, 2010

African Flower...

Aku tahu aku musti cuba buat African Flower neh selepas ternampak paten dia kat SINI. Mula la otak aku rancak berfikir, apa yang patut aku buat ngan paten neh...hehehe. Gambar di atas adalah African Flower yang aku cuba buat tadi. Altogether 6 petals... Tapi aku prefer bentuknya macam granny squares yang aku cintai itu...hahaha. Takde hal la...google lagi kat dalam internet...hehehe

Perrrggghhhh!!! Terjumpa lak this 8 petals of African Flower...wahaha. Really love it! Pattern can be found HERE. Yang paling aku salute sekali pada si pereka paten neh... she turned this lovely African Flower into a square...yiiihhhaaaa.... Like my dream had come true...hihihi...

Ini African Flower in square yang aku cuba buat tadi. Uuuhhhh... aku kene siapkan 1 more set of alas kerusi untuk kak Inna. Lepas tu aku nak guna paten neh untuk create something...chow...hehehe

11 comments:

therosputih said...

cantik la akak...simple but sooo nice...cantik lak kaler pepel nih eh...mcm bunga teratai lak tgk sekali pandang...

tetibe ai jatuh cinta ngan pepel...cean pink dipinggirkan...hihihi

nonie said...

cantik la kombinasi kaler dia...saya selalu buntu bab nak match kaler nih...huhuhu...

halizda said...

alamak kak, saya pun dah jatuh cinta dengan projek nie. Dah mulakan tapi dah tertangguh sebab saya tak reti macam mana nak mencantumkan bunga2 nie semua nak buat beg or etc. nanti akak boleh bantu saya tak?

Sulela said...

'ain, wakaka...kak masih mengekalkan warna kegemaran kak iaitu biruuuu...ekeke. Jom la try buat, 'ain...hehehe



nonie, saya juga tak berapa pandai nak match kaler. Jadi saya google. Tengok idea orang-ramai tentang kombinasi warna2 yang menarik. Kekadang, warna yang simple pon buleh hasilkan sesuatu yang sangat cantik...hehehe



halizda, yup...ramai orang buat beg guna paten heksagon neh. Kak pun agak buntu nak buat projek apa guna paten heksagon. Ada yang suggest buat lapik minuman atau jug atas meja makan. Idea tu menarik juga rasanya...hehehe. Cara nak cantumkan, halizda buleh guna cara jahitan atau single crochet. Kat Youtube ada tutorial untuk ini. Kak sedia bantu mana yang terdaya...hehehe

maza said...

elok dihadiahkan utk maza ni.. hahahha

Sulela said...

Maza, buleh yo... ekau bagi kek den ni ha alamat rumah ekau...wakaka

therosputih said...

jeles ngan maza...hehehe...nnti ain cube eh akak...nnti tu tataulah bila...teringin nak cuba...

Sulela said...

'ain, bebila pon buleh cuba, 'ain...wakaka. Dah buat nanti letak kat blog 'ain ekkk. Kak tengah cari nak buat apa ngan paten neh... Yang pasti, ramai orang buat beg atau selimut jek...hmmmmm

therosputih said...

huhu...akak cepat fikirkan nak buat projek apa...tak sabar nak tgk...hehehe...nak cuba sendiri tatau lagi bila...tgk akak buat la dulu...

Sulela said...

'ain, kak dah dapat idea nak wat apa tapi kene tunggu la...wakaka

therosputih said...

wokeh...sanggup ku tunggu...