Friday, August 20, 2010

Stripe Crochet Bag...

Aku kait beg neh untuk Shakinna. Aku harap dia suka...hehehe...


Bentuk beg neh masih sama macam crochet backpack yang aku dah buat haritu. Cuma kaler yang wana-wani tu requested by her. Agak cuak gak aku mulanya tapi it turn out to be quite beautiful...kan kan kannnnn...ekeke...

Ni rupa bag dengan talinya aku jerut...



Ni lak tanpa jerutan tali. Aku gunakan double yarn untuk kait beg neh supaya tebal...



Aku kaitkan small pocket kat bahagian dalam beg neh. Stripe jugak...hehehe...





Bunga2 neh aku ikut tutorial Teresa cuma tak 100% la. Aku ubah bunga neh kepada 2 layer jek. Jenuh gak la aku fikir cemana nak susun bunga2 dan daun2 neh...huhuhuuuu...

Ok, done. Aku dah courierkan pun petang tadi. Next project, hehehehe...kene tunggu lama sket la...harharhar

19 comments:

Aku_tulip said...

Su....cantik²...suka²....
comel sgt bunga² tu...

!k4z4L1kh4 said...

cantik sangat ni.. siap ade poket lagi.. yang bunga kecik2 tu jahit kat beg ke?

lia said...

sooooooooooo.....sweet!!great job!!!
wah,lela..makin mengancam la your crochet work...

Sulela said...

Aku_tulip, hehehe...tersengih saya baca komen Aku_tulip neh... Saya pun rasa bunga2 tu comel. Suppose ada 3 layer tu. Saya dah cuba tapi nampak agak besar dan menonjol...ekeke...



Ika, ha'ah... Bunga2 tu jahit kat beg. Manik kat bahagian tengah bunga tu jadi hiasan untuk sorok jahitan benang...hehehe



Lia, eh, biasa je Lia. Saya kait pun ikut permintaan warna. Lepas tu buat homework sket, google images from the internet...hehehe

aien said...

really really really really like lahhh hoho

Aisyah Helga said...

Cantiknye Su!!! Su ka tgk all the colours! Great work :D

Nursuzry said...

semakin terra ko ye!!

Sulela said...

aien, hohoho...thank you, thank you...hehehe



Aisyah Helga, made my homework...googling around here and there...ekekeke



Su, Alhamdulillah...aku masih belajar lagi...

floweristachantress said...

comelnya bag ni.. saya suka sgt tgk warnanya!!!! haii bilalah nak rajin mcm Su ni...

sehati sejiwa said...

cantek bangat!! warnanyer pun mantop..hehehheh..bila dah siap hati rasa puas kan lela..dan bersemangat nak siap kan apa yg tak siap...hehehhe..apa next project?

Sulela said...

floweristachantress, saya rajin sebab boring...harharhar. Bila time malas, nak tengok benang pun takde mood...ekekeke. Ramai lak yang suke warnanya...hehehe...Thanks...;)




Fizah, ya betollll!!!! Sekarang neh tengah sibuk wat persiapan raya. Lepas raya baru continue projek. Ada gak cuba2 kait doily...tapi tak jadi lak. Hampeh...hehehe

nonie said...

Lawo giler Lela...kaler dia mengamcam habis! I like!! Cantik3

Sulela said...

Nonie, wakaka...bewarna-warni gittew...;D

halizda said...

akak cantik sangat le.. mmg kena dengan taste suka yang berwarna warni dan ceria... Good job akak!

Sulela said...

halizda, hehehe...thank you, thank you...;D

Mr.Merah said...

salam...cun la beg ni...cantik sgt2!!sy nak oder bole x?ni email saye
myzafirah@rocketmail.com
017-5266277
thanxxxx

Sulela said...

Mr.Merah, thanks for dropping by. Saya dah e-mail Mr.Merah...;)

Anonymous said...

salam
cantekkkkkkkkk
sy nak tempah... emel sy sufiku@yahoo.com

Sulela said...

Anoy, waalaikumsalam...

Saya dah e-mail anoy... ;)