Saturday, August 28, 2010

My New Hook And Stitch Marker...

Aku google internet tempoh hari dan terjumpa laman web ni yang menjual cotton yarns, crochet/knitting accessories, cotton fabric, crocheted baby cardigan secara online. Yang paling aku suka dan dah lama aku carik, locationnya di dalam Malaysia! hehehe...

Bagi kengkawan yang berminat, boleh tengok kat sini ya! www.cottonhousestore.com

Ini barang2 yang aku order haritu. First time pengalaman aku buat belian secara online...wakaka. Berdebar2 tuuuu...hehehe. Disertakan sekali sample untuk benang2 cotton yang lembut gittew dan juga name card.

Aku order 20 pcs of ABS Stitch Holders/Marker neh. Dah jenuh carik kat sekitar tempat tinggal aku neh tapi takde yang jual. Yang bestnya ada yang rekomen aku guna pen jek untuk buat penanda... Hmmmm...sungguh tak sesuai... hehehe...

Yang paling aku tak boleh blah, 12 pcs of this Aluminium Crochet Hook Set. Perghhhh!!! Berbunga2 hati aku bila dapat pegang hook ni tadi...ahahaha...

Aku tengah seronok neh...hehehe

15 comments:

Aisyah Helga said...

Thanks for sharing,Su! Nk order cuba yarns lah...

Sulela said...

Aisyah, you're welcome... Saya pun nak cuba beli cotton yarn nanti. Nak buat gift for my sister yang sedang pregnant...hehehe

floweristachantress said...

samalah kita beli ni juga best kan? :D

Sulela said...

floweristachantress, wakakaka...cayalah... Best gile! Rasa nak bercrochet tanpa henti jek bila pegang hook tu...;D

Aku_tulip said...

Su...saya pon beli kat catton house tu....bes....saya beli set hook ngan penanda tu...ngan jarum kepala besar...

MamaDaniel said...

wah.. hati mana yang tidak berbunga2 dgn hook berwarna warni itu.. berkenan gak nih.. hehe... ringan tak hook tu kak?

MisFyd said...

ade plan nk beli lama tp tk terbeli2 :)...best tk brg2 dier? service cpt tk? nk cuba yarn dier jugak~

Sulela said...

Aku_tulip, owwwhhh...dah pernah beli kat sana ye? Best kan? wakaka... Tak lama lagi saya nak cuba beli yarn dia pulak...buat baby gift...hehehe



MamaDaniel, hook tu memang ringan. Kira selesa la nak pegang. Tambah kak pegang hook cara macam pegang pisau. Tapak tangan cepat berpeluh. Kalau guna steel hook, berkarat...huhuhuhu... Kak suka sangat. Hook ni lak wana-wani...harharhar. Rasa sayang woooo...ekekeke



MisFyd, barang2 dia okay. Yarn dia lembut gile! Best la... Service pun cepat. Lepas dah isi form dan confirm, akan dapat purchase order. Penghantaran akan dibuat sejurus selepas kita buat pembayaran. Kita kene hantar detail tentang pembayaran yang dah dibuat supaya senang di trace balik. Then, dia akan terus hantar barang tu kat kita via pos laju. Cubalah...hehehe

Sindar said...

Tahniah, selamat menggunakan jarum baru Lela :)

Oh ya.. nak minta izin untuk share blog Lela kat blog saya, boleh ?

Terima kasih ya!

nonie said...

waaa...bestnya!! nak jugak!

Sulela said...

Sindar, saya dah rasmikan malam tadi sambil tengok cerita Transporter 2...wakakaka

Silakan Sindar, silakan. I am honored...ekekeke

You're most welcome ;D







Nonie, mood dan selera dah ade keh? Beli la Nonie...hehehe. Best taw...hihihi

Nursuzry said...

makin panjang la langkah ko mengait ye sis... teruskan... aku sokong ko dr blakang... suke tgk ko gembira...

Hezan Aurora said...

thankx a lot for sharing!!!! i'm blooming...yea!! god bless u...

Sulela said...

Su, hehehe...



Hezan Aurora, thanks for dropping by and you're most welcome. God bless you too...;D

Cotton House Store said...

Sulela,
First of all, sorry for arriving late to your blog :P.
We would like to thank you for shopping with us. Do check back our store for new yarns and crochet/knitting items. :)