Thursday, June 10, 2010

Pouches...

I'm off to KL this Saturday, yiiihhhaaaa... Aku nak bawak buah tangan untuk anak-anak sedara aku yang amat aku sayangi...hehehe. Jadi aku amek sedikit masa untuk kait pouch neh untuk mereka. Masih pouch yang sama la. Itu yang mereka berkenan...ekekeke. Bukan pouch tu yang aku nak tayang kali ni...tapi bunganya tu. Aku gunakan picot flower yang aku perkenalkan haritu. Kali ni aku kait guna benang halus untuk seimbangkan dengan pouch kecil neh... Daunnya aku kait guna benang bulu kambing tapi guna jarum kecil...

Hmmmm...pouch ni untuk ustazah anak sedara aku. Kakak aku kata aku boleh kait ikut wana apa je yang aku suka. Jadi aku gunakan oren. Cantik jugak...wakaka


Yang ni untuk anak sedara aku. Eh, apsal ramai orang minat pink ye? I wonder...hehehe. Mungkin sebab nampak feminin la kot...hehehe.


Lagi pouch wana pink. Kedua2 anak sedara aku minat wana pink. Jadi aku olah sikit warna dan susunan bunga serta daun yang aku jadikan hiasan tu.

Really hope they'll like it... Ok, sambung projek aku balik...hehehe

14 comments:

IdaAnuar said...

weh...ini lagi cantik.....

Nursuzry said...

boleh la singgah umah aku ye hehehe.
tu pun klu sudi lalalalala

Sulela said...

Ida, iyekeni? hehehe



Su, mungkin tidak...lalalalala

'ainrahimin said...

akak,apa mksud 'tr' ek? td google, tgk pattern, tak phm tr tu apa...

lia said...

wow!cantikk!!suka crochet applique tu..very nice..

Sulela said...

'ain, tr tu maksudnya treble crochet. Wrap benang pada jarum 2 kali sebelum masukkan ke dalam lubang stitch kita... Ada jugak yang gelar sebagai triple crochet. Caranya tetap sama...;)



lia, terima kasih. Cubalah buat picot flower tu. Link dia kak dah sertakan...hehehe

Aku_tulip said...

Su,...cantik laaaaaa.....dtg la Batu Pahat, Johor (tpt saya la tu)...jgn lupa bwk kan pouch ni satu...hheheheh

Sulela said...

Aku_tulip, insyaAllah bila saya ke Johor, saya akan singgah sebab rumah bapa saudara ada dekat kawasan sana...hehehe.

'ainrahimin said...

ooo...triple crochet lah, senang sket...hihihi...thanks akak...i lap u lah...

Sulela said...

'ain, haiyya...u lap me...i lap u too lah...wakakaka

maza said...

wooo... ekau menyorok kek sini yo.. huhuhu

patutlah Alam Desa ditinggalkan..rupo2 eh, jumpo porjek bosar.. hehehhe

anyway keep it up yo!

Sulela said...

Maza, den bukan nyuruk. Den merajuk membawo diri yo...wakaka. Blog ni sajo yo lah den bukak, nak kongsi2 hobi...hehehe

Timo kasih yo Maza...;)

i_sofia said...

salam ziarah. first time masuk blog nih. nak tanya, pouch ni guna benang apa yer??

Sulela said...

i_sofia, terima kasih sebab sudi masuk ke blog saya. Pouch tu guna benang jenama Ondori 4 ply 100% acrylic 40GM. Bunganya tu saya guna benang halus jenama Minlon dan Ondori...;)