Saturday, June 26, 2010

Doilies...

Aku baru je selesai mengait doily neh. Sepatutnya nama doily ni ialah blue and white doily. Tapi aku ubah warna biru tu kepada warna pink. Pada pandangan mata aku, cantik la tapi aku tak ikut 100% instruction yang diberi. Boleh refer kat SINI untuk dapatkan free patternnya. Diameter untuk doily ni approximately 17cm. Sesuai buat alas pasu atau teko kot...hehehe...


Second doily neh diberi nama Rising Sun Doily...
Aku guna warna pink cair instead of white. Paten boleh dapat kat SINI. Diameter approximately 25 cm... Aku agak keliru dengan instruction yang diberi tapi lama-lama, aku faham jugak...wakaka


Mesti korang tertanya2 kenapa aku asyik guna warna pink je...kan? wakaka. Aku ikut pilihan warna Kak Ruby la. Lepas neh ada satu lagi projek guna wana pink. Doily jugak... Tungguuuu...

11 comments:

Ruby said...

Lela....kak Ruby suker banget......ader kak sms n email....

Sulela said...

Kak Ruby, syukurrr Alhamdulillah...

Seronok bila tahu kak suka...wakaka. Saya dah balas e-mail kak...;)

mamai said...

kau yang bersara dari berblog aku yang sengsara sampai tak sempat update blog hehehe

apa khabar kawan harap semuanya baik untuk kau

'ainrahimin said...

akak...apa maksud yo tu? tak paham sket ah direction in bi nih...hancuss...

Sulela said...

Mamai, patut la lama aku tengok ko tak update blog. Aisehhh...ko tengah sengsara ke kawan? hehehe

Aku sihat Alhamdulillah... Harap kau sihat juga. Aku tengah membuat perancangan masa depan... wakaka. Doakan kejayaan bersama ekkk...;)






'ain, yo tu maksudnya yarn over... lilit benang kat jarum...hehehe. Lelama sok 'ain akan faham direction dalam bi tu. Caiyyok! Caiyyok...wakaka

'ainrahimin said...

maksud akak, lilit benang tu, lilit sekali mcm sc tu cuma tak kait je la kan?

hihihi...akak la jadik tukang kamus ain...hihihi...tukang kamus tak berbayar lak tuh...cean akak...

Sulela said...

'ain, sc tu takde lilit benang kat jarum. Terus kait melalui lubang jek. Maksud kak yo tu lilit macam kita nak buat dc (double crochet). Kita lilit sekali benang tu kat jarum sebelum kait melalui lubang, kan? Untuk tr (treble crochet), kita lilit dua kali kat jarum tu sebelum kait melalui lubang... Errr...tanya kak lagi kalau 'ain tak faham yek. Ilmu neh kita kongsi la sesama...hehehe

'ainrahimin said...

haha...salah tulis la akak...nmpak dah dc, tp tertaip sc lak...okeh2...nnti apehal2, ain tanya cikgu ain, akak lela...hehehe

Sulela said...

'ain, hahaha...nakal niii... anytime 'ain. Kalau kak tak faham, kak tanya 'ain lak...hehehe

MamaDaniel said...

saya suka yg pink cair tuh... cantik sgt... :)

Sulela said...

MamaDaniel...rising sun doily tu ye? Sama dengan tuan yang empunya...hehehe. If only that doily came in a larger size...hehehe