Sunday, May 2, 2010

Flower Pin Cushion...

Dah lama aku nak cuba buat pin cushion. Apa-apa bentuk pun takpe. Semalam aku google sana-sini. Terjumpa pulak satu blog yang posting gambar dan cara nak buat pin cushion yang cantik neh...Hooked on Needles....blog yang amat menarik dan aku masih kekurangan masa untuk explore everything.

Gambar tu adalah pin cushion versi aku yang baru first time buat...wakaka. Kat blog asal, bahagian tengahnya diletakkan butang. Tapi aku takde butang yang menarik lak. Jadi aku ikut je cara crochet bunga kecik yang disertakan sekali dalam instruction yang diberi. Manik tu aku tambah bagi nampak lebih menarik...hehehe... Done!

6 comments:

Aisyah Helga said...

Very cute! Suke tgk warna2 benang tu,beli kt mane n jenama pe,yek?

Aku_tulip said...

su...cantik²..saya suka...ok, ni hadiah besday saya..taun depan ek...heheheh...guna benag mix kaler ek...

Sulela said...

Aisyah, benang tu jenama Minlon...100% acrylic, weight 45g. Kat Sitiawan ada satu je kedai yang jual benang jenis tu...bermacam warna dan jenis. Makcik suko...ekeke...



Aku_tulip, bila tu? wakakaka

nonie said...

Cantiknya Lela...saya dah lama teringin nak g kedai benang yg ada byk pilihan...kalau tak silap saya ada satu kedai kat Jln Bkt Bintang tu tapi mr hubby tak nak bwk sbb jln tu sibuk katanya (atau mgkin dia takut saya tak nak balik..hahaha)...huhuhu...kena carik driver lain nih..

sehati sejiwa said...

lela..cantik ar..ada tak paten bentuk love? puas dah cari..huhu..nak wat give nih..cantik ar worna benang tuh.. berapa hengget ye? leh oder tak? hehehheh..

Sulela said...

Nonie, ada yang rekomen kat saya suruh pi carik kat Macy S/B, No.111, Jalan Sultan, 50000 KL. Macam2 jenis benang ada kat sana. Tapi saya ni kat Perak. Bila balik KL, tempat tu lak tutup sebab cuti am...haiyyoh.

p/s: nak carik derebar lain tu kat mane? harharhar





Fizah, paten bentuk love ada tapi saya lak tak ingat saya jumpa kat mana...wakaka. Dah cuba carik kat Youtube tak? Fizah ingat tak yang Fizah penah order benang jenis camni daripada saya dulu? Saya beli wana ni la. Baru sekarang nak pakai...harharhar. Nak order boleh jek. No hal... Tak silap hari tu saya belikan Fizah RM4.50 sebuku...hmmmm...lupa lak...huhuhuuu