Tuesday, May 4, 2010

Frilly Granny Square...

Wow!!! Itu yang mulut aku cakap masa mula-mula nampak Frilly Granny Square neh kat Youtube. Macam biasa, aku sangat suka follow tutorial by Teresa. Boleh refer kat SINI bagi sesiapa yang nak cuba buat...;)

Aku sangat sukakan granny squares. Seboleh mungkin aku nak cuba crochet mana-mana granny squares yang menarik minat aku...

Untuk frilly neh, aku dah dapat idea nak buat apa... Kene tunggu la...aku agak sibuk sekarang neh...heh heh heh

4 comments:

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Salam.

complicated tak buat crochet ni ?
utk org yg xde basic nak blajar kat mana ek ?


kak long saya mmg buat masa dia muda2 dulu..

Sulela said...

a.z.r.i.n.a.03.07, crochet ni tak complicated. Kita cuma ikut je tutorial yang diajar. a.z.r.i.n.a.03.07 boleh buat rujukan kat Youtube. Banyak video yang boleh kita buat sebagai sumber rujukan. Kak selalu tengok video yang dipost oleh Teresa atau mikeysmail...

Kak pun memula belajar dengan kak long kak...hehehe

IdaAnuar said...

dah lama aku tak tengok blog ko ni...ko bz aje ye cik lela...aku tak tahu pun apa-apa pasal benda ni..aku cuma tau aku tgh baca cinta sufi..ko sempat ke tak baca tu?...

Sulela said...

Da, wakaka...tak lama lagi aku mungkin takde masa nak crochet langsung...huhuhu. Aku dah banyak kali round kat sini carik novel Cinta Sufi tu tapi tak jugak jumpa. Aku tengah memendam rasa neh. Ko jangan bagi aku jeles...huhuhuuuu