Sunday, May 16, 2010

Butterfly Bookmark...

Aku terjumpa Butterfly Bookmark free pattern yang menarik neh kat SINI. Aku masih gunakan benang 100% acrylic jenama Wina dengan jarum 1.10mm. Compare dengan benang kecik neh, aku lebih selesa mengait guna benang bulu kambing 4 ply sebenarnya. Selain senang nak tengok kat mana aku nak masukkan jarum, saiz benang 4 ply yang besar tu buatkan projek aku cepat siap...wakaka.

Mungkin korang akan rasa keliru masa baca paten yang diberi tapi bila korang dah start buat, sebenarnya senang jek...hehehe

10 comments:

Aisyah Helga said...

Comel bookmark tu :) Bila guna benang halus ni nampak elegant sikit kan? And sesuai utk kait bookmark. Suka tgk color tu :)

Sulela said...

Aisyah, indeed...ekeke. Saya ada satu projek yang nak kene guna benang halus neh. First time la nak buat projek guna benang tu. Harap takde masalah la nanti...;)

Aku_tulip said...

Cantik...saya suka..rajinnya Su guna benang halus....

Sulela said...

Aku_tulip, benang halus tu saya guna ikut arahan kat link tu. Tapi kekadang saya main guna jek benang apa yang ada kat dalam stok...wakaka

'ainrahimin said...

wah..ari tu kipas, la ni apa lak ni akak...rerama lak...papehal, shanteq jugak...

Sulela said...

'ain, rerama yang takleh terbang...wakaka

'ainrahimin said...

tak faham la akak nak buat mcm mana...naik pening da sejam ngadap cara2 nak buatnya...hukhuk...sedih...

Sulela said...

'ain, aisehhhh...row berapa 'ain tak faham tu ye?

'ainrahimin said...

try jugak buat, tp tak cantek mcm kak lela buat...ni confirm tak ikut cara dia...huh...takmo dah try...hukhukhuk...(sape nak pujuk nih...)

Sulela said...

Alaaaa bucuk bucuk...try la buat lagi, 'ain. Lelama okay la tuh...hehehe