Wednesday, April 14, 2010

Maroon Flat Pouch...

Aku baru habis crochet pouch neh untuk anak perempuan aku...hehehe. Aku hadiahkan dia sebijik handphone sebab dia peroleh 6A 2B dalam peperiksaan UPKK dia. Peminat tegar warna merah dia neh. Entry tentang pouch neh aku dah penah buat. Aku sangat-sangat sukakan star stitch neh...Mulanya aku nak biakan kosong jek camni. Lepas tu rasa macam nak crochet rerama jek tapi rumit la pulak. Teringat sekotak lebihan barang-barang hantaran adik aku yang aku bawak balik dari KL tempoh hari. Selongkar punya selongkar, nampak lak rama-rama neh...

Alaaaaa...janji anak aku suka. Meleret senyum dia masa aku bagi kat dia tadi...ekeke...

6 comments:

nonie said...

wah terernya anak lela...ckp aunty nonie kim salam ek lela...hahaha...
lawa la kaler marron lela...saya x abis explore lagi pattern crochet ni...masa luang terhad, nama je surirumah sepenuh masa...hahaha...

Sulela said...

Nonie, wokehhhh...hehehe...
Takpe Nonie, pelan-pelan. Lelama sok musti expert gile. Saya tengah carik paten untuk crochet doily. Tak penah pass...wakakaka

Aku_tulip said...

tahniah utk anak su....pandai kan....cantik la su..star stitch ni...makin expert neh..

Sulela said...

Aku_tulip, terima kasih...hehehe...
Aku-_tulip penah cuba tak stitch neh? Simple tapi sangat menarik. Ada yang kata paten neh sesuai untuk buat edging cadar sebab nampak kemas...;)

Aku_tulip said...

Su...tak pernah cuba..tau star stitch ni sebab tgk blog Su...heheheh (teruk kan..)..nanti saya google kan dia...

Sulela said...

Aku_tulip, kalau nak tahu cara nak buat dia, boleh tengok kat Youtube jugak. Saya dapat tahu pasal stitch neh kat sana...hehehe