Monday, March 29, 2010

Pineapple Bookmarks...

Saje jenjalan kat tenet...jumpa lak paten nak buat bookmark ni kat SINI. Pretty Pineapples Bookmark nama diberi. Jadi, aku cuba buat menggunakan benang jenama Wina yang aku baru beli neh...nice...hehehe...
Klik punya klik...terklik cara nak buat bookmark ni lak. Namanya Pineapple & Ribbon Bookmark. Cara nak buat ada kat SINI. Aku suka bookmark jenis ni. Menarik dengan hiasan rebennya...kan kan kannn...hehehe

10 comments:

mamai said...

rasanya yang ini aku punya hehehehehehe orang NG9 jgn nak jeles

Aisyah Helga said...

Comelnye! Ari tu tk jumpa plk paten ni. Baru kut? Sy ada buat pineapple b/mark jgk tp design lain, de 1 p/apple je. Nk jg lah buat yg cam ni. Thanks for sharing :)

Sulela said...

Mamai, iyeke... Nanti aku buatkan. Ko jangan risau...kita bagi Ida jeles lak...harharhar



Aisyah Helga, owhhh...jenis yang satu je pineapple tu ekkk. Yang tu saya tak cuba lagi. Memang ada dalam 'to-do list' saya...ekeke. You're most welcome ;)

Aku_tulip said...

Sulela..mana ya beli benang wina tu..kat tpt saya tak pernah jumpa...
tapi cantik la bookmark tu...

Aku_tulip said...

Sulela...cantiknya book mark tu....
nk tanya benang wina tu, beli kat mana ek..brape hg sebuku

nayu said...

cantik yahamat..

Sulela said...

Aku_tulip, benang tu saya beli kat Sitiawan. Hanya kedai tu je yang jual jenis benang wana-wani camtu. Harga sebuku benang Wina tu RM7.40. Ada juga jenama Minlon tapi mahal sket. Tak silap saya RM8.90 sebuku. Aku_tulip berminat ke? ;)



nayu, ekekekeke...jom la try buat...;)

Aku_tulip said...

ha a..mcm berminat la..cantik..mcm nk try ..sekali ngan benang odori tu...saya dah cuba cari kat tpt saya..tak ada..benang ni saiz s ya..ada tak saiz m @ 45gm...

Aku_tulip said...

lupa nk tanya...klu saya nk beli..mcm mana ya saya nk contact su..

Sulela said...

Aku_tulip, benang Wina ni yang jenis halus tu. 100% acrylic 100G. Selalu orang kait doilies guna benang halus ni kan? Saya sendiri kurang pasti tentang saiznya...hehehe. Benang ondori tu still 100% acrylic summer yarn 40gm. Dia takde warna campuran. Kalau jenis Minlon, saya pernah beli... Aku_tulip boleh refer kat entry saya, label 'benang'. Kat situ saya ada letakkan gambar benang Ondori dan Minlon yang saya maksudkan. Aku_tulip boleh e-mail saya... suhaila.lela@gmail.com kalau berminat nak saya belikan... ;)