Saturday, March 20, 2010

Crochet Basket...

Aku teringin nak cuba buat crochet basket dan terjumpa patennya di SINI lepas google beberapa lama...ekekeke. Korang boleh download cara nak buat crochet basket yang senang sangat neh dalam bentuk pdf. Yang paling seronok, kita boleh kait sebesar manapun basket yang kita nak... Menarik sungguh walaupun patennya pretty simple...

Ini crochet basket yang dah aku siapkan sepenuhnya tadi.

Aku kait flower and leave applique neh dan attached kat badan basket...

Ribbon pun aku kait dan attachedkan sekali...hmmmmm...kira oraitlah tu ek...

Enjoy the pattern guys! ;)

12 comments:

Naz said...

buat letak barang2 bersaiz kecik kan?? atau letak kunci... :D

Aisyah Helga said...

Cantiknye!! Nk buat jg lah. Bila sy kait topi daughter sy asyik suruh buat basket sbb sama bentuk. Boleh lah cuba ni nanti. Thanks for sharing :)

Sulela said...

Naz, aku buat tempat letak duit syiling. Selalu duit syiling kat rumah aku neh bersepah2. Kekadang bila aku menyapu, boleh jumpa sampai 40sen! Sabar jelah makcik...ekeke




aisyah helga, glad to know ada yang sudi nak cuba...wakaka. Saya guna benang acrylic je. Susah nak carik benang cotton...hehehe. You're most welcome...;)

Naz said...

yg tu pun aku dah agak dah... tempat letak duit syiling... aku letakduit syiling dlm bekas potato chip tu.. merangkap tabung kecemasan aku dikala miskin... hehehe

'ainrahimin said...

cantik2!! comel je...tak bleh blah tgk bunga tuh...ahaks...akak buatla satu set, leh wat tabung duit raya...hehehe

Sulela said...

Naz, katne ek ko letakkan tabung ko tu? Nanti aku datang memalam amek...harharharhar



'ain, tabung duit raya? wakakaka... Kat rumah neh dah ada dua bijik tabung bentuk botol susu yang besar gile. Tu pun tak penuh2...hahahahaha

MamaDaniel said...

alahai.. comelnyer.. berkenan.. warnanya pun sgtlah matching.. cantik.. nak try jugak... hehe..

Sulela said...

MamaDaniel, sila...sila... jom meriahkan dunia crochet...wakaka

sehati sejiwa said...

waaaa.cantek...cantek...mesti masuk senarai nih..heheheeh...

Sulela said...

Fizah, wakakaka...cayalah. Ni yang tak sabar nak tengok neh...hehehe. Senang jek...buat la cepat ekkk...hihihi

'ainrahimin said...

sape suh beli y besar2...mmg lambatla nak penuh...guna la petua ain ni, beli tabung y kocik2...sonang nak ponuh...

Sulela said...

'ain, ekekekeke...tabung free orang kedai bagi wakakakaka