Friday, February 12, 2010

Projek Lacy Flower Aku...

Hohoho!!! Lama Sungguh aku tak hupdate pape dalam blog crochet aku neh ropanya...wakaka. Wokehhh...ini dia projek lacy flower yang telah aku siapkan pagi tadi. Jenuh gak aku marathon sebab nak pegi masak untuk lunch...ekeke. Alhamdulillah...siap jugak...

Altogether aku buat 60 keping. Kemudian baru aku sambungkan satu persatu. Kira oraitlah tu ekkk...hehehe

Paten yang terbentuk ni yang aku kata macam bunga bila dah dicantumkan. Makcik suko...ekekeke

Tengok dekat sket...


Pandangan memanjang dan melebar lacy flower aku yang dah selamat jadi alas meja sofa...wakaka...

Next project...hmmmm...nak crochet apa lak ye?...hehehe

19 comments:

mamai said...

rindu kat kau lela...lama aku tunggu kau update sesuatu...how ur life friend

!k4z4L1kh4 said...

wah.. cantikla.. baper lama buat ni?

'ainrahimin said...

akakkkkk...cantik sgt2222...geram nengok...nak buat jugakla...=)

lama akak menyepi...rindu nak tgk hasil akaknya projek...

akak...cepatla fikir nak buat apa lak...jgn fikir lama2...nnti share, hehehe, leh saya tiru...=)

Sulela said...

Mamai, sorry lama tak masuk blog kau. Aku sibuk sikit dengan kolam. Aku sihat walafiat...life gettin' great each day...wakaka. Thanks for asking my friend...:)
Harap kau dan isteri serta anak2 sihat juga...




Ika, kalau nak ikut...buat benda ni kejap jek tapi sebab banyak perkara kene bagi perhatian...amek masa hampir sebulan la...harharhar



'ainrahimin, hehehe...busy sikit la dik. Next project...kak nak cuba buat sesuatu yang lain sket...tungguuuuuu...wakakaka
Nanti publish kat blog bila dah siap taw....ekekeke

sehati sejiwa said...

cantik..fizah yang sarung kusyen tak sesiap lagi nih..huhuhu..sibuk ngalahkan pm....hhehehe..

Sulela said...

Fizah, wakakakaka...lambat pun tadappaaaa...nanti dah siap, Fizah tunjuk kat blog ek...ekekeke. Saya dah dapat projek baru neh. Baru 20% je siap huhuhuuu...

nayu said...

sangat sangat sangat cantik...!!!

'ainrahimin said...

wah...dah 20% siap...best punye projek akak nih...hehehehe...bagus2...tak buang masa...ain ngah siapkan baju kurung ni, cuti2, dapat balik umah, lepas gian menjahit baju jap...kuikuikui

Sulela said...

nayu, time kasih sebab sudi singgah kat sini...;)



'ainrahimin, kak tak reti lak nak menjahit baju...ahahaha. Projek kak kena letak tepi buat sementara waktu...adehhhh...banyak keje la pulok nak kene siapkan...huhuhuuuuu...

Naz said...

sekali tengok mcm kueh strawberry lahh... yum3...
akhirnya ko update gak blog hobi ko ni... bagus2.. hehehe...

Sulela said...

Naz, oittt...lama tak nampak muka hensem ko..harharhar. Hmmmm...aku rasa la...masa ko komen neh, ko tengah lapo ekkk? kahkahkah... (sambil makan apam balik)

Naz said...

bnyk la ko punyer hensem... aku memang sentiasa lapo... hahahaha...
sila2 mkn apam balik... aku baru makan roti telo... :p

Sulela said...

Eh, apsal lak? Tak hensem keh? wakakakaka. Ko makan banyak pun tadappaaaa...kasi berisi sket...lalalalala

Naz said...

dah tuer dah.. hehehehe....
hari tu aku balik kg... asyik mkn ajer. g jmban pun bnyk kali.... hahahaha....

Sulela said...

Dah tue keh? Tu avatar ko nampak muda jek...hihihi.

Pegi jamban banyak kali tu tandanya sihat...harharhar. Aku kat rumah asyik makan, bila balik KL lagi la banyak makan...wakakakaka. Mana leh celen masakan hasil air tangan mak aku...hehehe

Anonymous said...

su guna benang apa..halus ke kasar

Sulela said...

Anonymous, untuk yang ni saya guna benang kasar tu. Kalau guna benang halus lambat siap la...wakaka

MamaDaniel said...

kak.. saya dah cuba buat 15 keping.. :)
inspired by u!

Sulela said...

MamaDaniel, hehehe...kak dah tengok dalam blog MamaDaniel. Mengancam gittew...congrats...hehehe