Tuesday, January 19, 2010

Lacy Flower...


Hehehe...sejak habis buat seraphina shawl untuk mak aku haritu, aku stop crocheting kejap. Saje lepak2 kat rumah dan bercampur dengan orang2 kampung. Semangat kejiranan yang wujud dalam diri masing2 amat mengharukan aku.

Sebelum ni aku penah google pattern neh kat dalam internet. Aku print cara nak buat lacy flower neh dan simpan dalam file aku. Malam kelmarin baru aku cuba buat dan itulah hasilnya... Menarik. Sepatutnya aku kene buat 20 keping dan sambungkan. Lepas tu baru nampak bentuk bunga dia. Ni kira aku teruja la nak perkenalkan paten ni kat sini...wakaka. Tadappaaaa...boleh refer kat SINI kalau nak tengok gambar yang dah siap. Aku ingat nak buat alas meja. Dah siap nanti baru aku tempek gambar...hehehe. Mungkin amek masa gak untuk aku siapkan. Wa manyak busy loooo....ekekekeke

5 comments:

mamai said...

lela buat lebih sikit yer nanti post kat aku hehehehe

'ainrahimin said...

cantik2...patern mcm ni boleh buat project apa akak?

Sulela said...

Mamai, macam sessi masak memasak lak ye...ekekeke



'ainrahimin, pattern camni boleh buat bed spread, alas meja makan, atau apa2 alas. Yang letihnya, kene buat satu2...huhuhuuu. Sekarang kak nak buat alas meja sofa. Kene buat 60 keping...hehehehe

Anonymous said...

Cantik-cantik design awak. Nak tanya macam mana nak cantum banyak warna ni?...sorry i'm new in crochet..

Thanks..
coral1910..Damam KSA

Sulela said...

Anonymous, thanks for dropping by. Cara nak tukar color tu boleh refer kat Youtube ni... Link dia...
http://www.youtube.com/watch?v=y3DnuYR9dCg

Dan cara nak cantumkan motif tu boleh refer kat sini... http://www.youtube.com/watch?v=bXQuBoUpe6M

Harap ini dapat membantu...;)