Saturday, January 9, 2010

Seraphina Shawl...

Assalamualaikum warahmatullah... Dah lama sungguh rasanya aku tak hupdate blog crochet aku neh...hehehe. Aku agak tertarik bila melihat blog orang-ramai yang menayangkan shawl yang telah siap mereka buat. Wujud pula keinginan di hati aku untuk membuat satu shawl untuk mak aku yang tersayang. Ikut logik akal, Malaysia dengan cuaca yang panas neh...tak perlu la nak pakai shawl segala bagai kan? ekekeke. Tapi mak aku tu dah uzur. Selalu rasa sejuk tapi amat malas nak pakai baju sejuk. Jadi inilah projek aku yang telah aku siapkan tadi. Makan minggu jugak tu...harharharhar

Cara nak buat Seraphina Shawl neh aku dapat kat SINI... Kredit untuk penciptanya, Doni...

Aku guna benang Ondori warna biru sebab bila aku tanya mak aku wana apa yang dia minat, dia jawab dia tak kisah. Jadi aku guna la wana peberet aku neh...wakakaka. Aku kait guna jarum no.3 jenama Tulip...


Seraphina Shawl...pandangan penuh la neh. Aku kene panjat sofa nak tangkap gambar keseluruhan shawl neh...wakakakaka....

Gambar separuh daripada shawl yang telah siap...

Gambar bucu bahagian tepi. Amat menarik...hehehe

Gambar bucu di tengah...macam susunan urat daun...amazing...

Lagi gambar rangka shawl yang dah siap. Sungguh aku amat sukakan coraknya...

Gambar keseluruhan shawl yang aku gantung kat dinding guna penyangkut baju...ekekeke... Saje je aku amek gambar banyak sket sebab aku over excited sudaaaa....harharhar

11 comments:

'ainrahimin said...

salam akak, saya baru je mengikuti perkembangan akak...shawl tu cantik, mesti sesuai utk ibu akak kan...saya ni budak baru belajar je dlm crochet ni...harap dapat tunjuk ajar dari akak...

sehati sejiwa said...

cantik bangat...waduh...kalu wat worna coklat...cantik tak?

Sulela said...

'ainrahimin, waalaikumsalam warahmatullah... harap la sesuai untuk mak kak...ekekeke. Kalau tak seswai, buleh je bagi kat kakak kak...harharhar. Kita sama-sama belajar dan share crocheting. Masih ada beberapa projek yang tergendala. Hmmmm...kene amek masa gak nak siapkan...huhuhuuuu



Fizah, ahahaha...memula saya tanya orang kedai tu...mintak dia rekomen wana. Dia kata wana coklat la tapi saya tolak sebab projek saya yang lagi satu dah guna wana coklat tu. Lepas tu dia rekomen merah dan hijau...adussss... Last sekali amek jek wana biru...ekekeke. Coklat pun cantik gak. Wana alam gitu...hehehe

'ainrahimin said...

suke tgk akak mcm tak pernah berhenti mengait...nak handle anak2 lagi...bagus2...nak jadi mcm akak...

mamai said...

kalau la aku ada ank perempauan aku suruh kau buatkan satu

PrinZeAlfiE said...

sulela!! ke mana menghilang? ari tu try nak access ur blog tp by invitation only!! sedih, huhuhu

Sulela said...

'ainrahimin, kak buat masa ada kelapangan jek. Kekadang takde masa langsung nak pegang jarum dan benang...ekekeke. Kak suka berkenalan dengan 'ain yang punyai hobi yang sama ngan kak...hehehe



Mamai, anak perempuan ye...on the way la tuh...wakakaka



PrinZeAlfiE, blog tu dah ditutup. Rasanya cukup takat tu je kot. Tapi your blog is in my list to view...hehehe

A.K.U.D.O said...

first time aku tgk

Sulela said...

Akudo, sama ngan aku...first time tengok lepas tu terus buat...ekekeke

floweristachantress said...

cantik sangat2!!

Sulela said...

floweristachantress, tq tq tq...ekekekeke