Wednesday, February 17, 2010

Crocheted Flowerrrrrrssss...Hehehe...

Saje explore internet kelmarin sampai pukul 2.00 pagi...hehehe. Ingatkan nak jenjalan kat blog orang-ramai. Namun niat suci murni aku tu terpaksa aku batalkan bila ternampak crocheted flower masa google images...perggghhhh!!! Boleh gila aku...wakakaka. Jadi, aku cuba la buat mana yang termampu... Jom tengok...hehehe...

Crochet Pansy Flower Variation 1 ni aku jumpa kat Youtube. Ni link dia... Tutorial by Teresa ni memang aku suka sesangat. Senang nak faham dan semuanya nampak clear melalui video yang dia post kat sana... Sepatutnya 3 daripada kelopak bunga ni kecil dan 2 daripadanya besar. Tapi aku buat semua sekali besar...wakakaka....

Flower applique ni lak aku jumpa kat SINI... Menarik jugak dan senang nak buat. Aku berangan2 nak buat projek guna bunga ni nanti. Nanti la...hehehe...

The simplest flower applique yang aku jumpa kat dalam internet neh. Senang sangat nak buat dan cara nak buat dia pun ada kat banyak tempat. Boleh google images untuk cari cara nak buat dia sebab aku lupa la aku amek kat mana...haiyyoohhh!!!

Bunga ros... Boleh la kalau nak kata camtu...harharhar. Daunnya tak ada...cuma kelopak jek. Cara nak buat dia aku jumpa kat Youtube gak...tutorial by eHow...tak silap nama dia Jane kot...huhuhu. Boleh refer SINI... sungguh aku rasa ada satu step yang tertinggal dalam tutorial dia ni. Boleh refer comment orang untuk tahu apa yang tak kene...hehehe

Lepas perasan jam dinding aku dah bergerak ke angka 2.15 pagi, baru la aku terasa mengantuk sesangat. Patut la sunyi jek...uhlalaaaaaa...

9 comments:

mamai said...

kau rajin buat semua nie kenapa tak nak jual lela

Sulela said...

Mamai, jual? hehehehe... Tak laku rasanya. Aku buat untuk suka-suka saje...hehe

nayu said...

terbalik dengan saya, saya selalu nk try buat crochet flower sendiri, tp niat murni terbatal bile tgh cari tutorial 'ter'tgk yang dah siap nye terus 'ter'beli online..huhu..

Sulela said...

nayu, hehehe...beli online pun ok jugak sebab hasilnya tu dah gerenti memuaskan hati kan kan kannnn?? ekeke

Tapi nayu cuba la buat sendiri lak lepas neh. Seronok tau bila dah siap...hehehe

'ainrahimin said...

tu lah akak, try jual, tgk pasaran...ain selalu tak menang tgn mengait, kalu ada masa, mmg org sekeliling tak kasi ain duk goyang2 kaki, nasib belajar lagi sekarang ni...

buat semua pembaca blog akak lela, selamat berkenalan...ain ni budak baru nak belajar, sila tunjuk ajar...

teringin nak berkenalan dgn semua org kat sini...salam perkenalan....

Sulela said...

'ainrahimin, uikkk...orang sekeliling tu sapa?huhuhuuu... Parah neh. Selalunya kak mengait waktu malam. Seronok masa tu sebab boleh tumpu perhatian 100%. Lagipun kak susah nak tido malam. Kekadang mata terkebil2 tengok orang tido...harhahar

'ainrahimin said...

takpelah kan akak...org sekeliling tu org y kenal2 ain la...org y tau ain bleh menjahit, mengait...hurmmm...minggu dpn da start praktikal, da tak smpat nak jeling jarum dah...sedih...sob2...skang ni, mesin jahit merajuk lak...hasihhh...tak nak kasi ain menjahit lah tu...hampehhh...

Sulela said...

'ain, macam tu ropanya... mesin jahit 'ain tu merajuk sebab dia nak 'ain tumpu pada praktikal 'ain tu kot...ekekeke. All the best untuk 'ain ye...

nayu said...

hai ain..salam kenal!