Tuesday, October 13, 2009

My Tiffany Block's Project Finished...

Tadaaaa....hmmmm...takde la cantik sangat kot pilihan warna untuk projek aku neh. Aku hanya guna lebihan benang yang banyak terdapat dalam simpanan aku. Tak baik membazir kan kan kannn...ekekeke. Bahagian tepi dia aku kait ala2 ropol gitu tapi kecik la. Tu pun ngam2 je benang aku habis...muahahaha.
Kiranya aku buat sarung bantal la neh. Kat bahagian atas bantal ni aku letakkan zip. Aku ingatkan ada la zip panjang dalam stok aku. Ropanya takde lak. Jadi aku combinekan 2 zip pendek. Jadi laaa...asal buleh tutup...hehehe...

Close up sikit. Bila dah siap, sarung bantal ni jadi tebal. Aku ingat nak letak la gambar ikan ke apa ke tapi aku tak habis belajar lagi la. Next time la kot. Tak sabar nak hupload gambar dalam blog punya pasal...kahkahkah...

Pandangan sisi. Ropol atas tu kelihatan tebal sebab aku letak zip...hehehe...

11 comments:

mamai said...

cantik aper kalau tido nie mau tak banggun punya hehehehe

Sulela said...

Cantik ke? hehehehe. Aku buat bantal peluk...harharharhar

A.K.U.D.O said...

ko mengait ni berapa km sejam....
cantik !

Nursuzry said...

tantek

Sulela said...

Akudo, aku kait ikut mood. Kekadang laju, kekadang pelan2 seolah2 aku tengah buat slow motion picture...harharhar



Su, tq tq tq...hehehe

c-idah said...

wahhh....
biru dia mengancam jiwa lah...

tantekkkk...
idah siap jek alas meja tu
terus malas nk kait..kekekeke..

nanti2lah idah start,
ngah bernovel..
paham2 jelah kak kalau dh brnovel ni....

akk ni memang rajin..

Sulela said...

Kak dah lama tinggal aktiviti baca novel...wakakakaka. Sekarang seronok bercrochet. Idah tunjuk arrrr gambar alas meja tu. Nak tengokkkk...hehehe

!k4z4L1kh4 said...

Cantik la. Combination 2 color ni pun macam fresh je.

Sulela said...

!k4z4L1kh4, Tq tq...hehehe. Hanya dua kaler tu je yang ada banyak dalam stok...wakakaka

liza said...

macamana nak jahit zip tu pada sarung kusyen kak? jht mesin ke? ada lining x?

Sulela said...

liza, kak jahit tangan je sebab susah nak jahit guna mesin disebabkan ketebalannya. Tak perlu letak lining sebab dah cukup tebal...hehehe...

Ada tutorial untuk jahit zip neh. Tengok kat list blog yang kak follow. Ada dua tutorial yang sama tentang cara nak letak zip neh.