Tuesday, September 8, 2009

Wool Eater by Sarahlondon...

Aku terjatuh suka pada paten ni pertama kali aku nampak kat SINI... Jadi aku cuba buat, ikut step by step instruction yang ditulis oleh penulis wordpress ni.

Permulaannya, aku agak kekok sikit sebab paten ni menggunakan teknik tripple crochet, backpost, single crochet dan slip stitch. Aku start belajar buat dari lepas Isyak sampai la ke pukul 12.00 tengah malam. Tapi bila dah dapat tangkap cara dia, aku rasa seronok nak buat. Yang lebih menyeronokkan, aku boleh guna lebihan benang yang banyak terdapat dalam simpanan aku. Paten ni sesuai dibuat blanket, as suggested by the owner of this pattern. Sila jenguk ke http://sarahlondon.wordpress.com untuk melihat hasil kreativiti beliau. Memang cantik!


Ini hasil wool eater aku yang masih belum siap sebab aku masih belum fikirkan apa yang aku nak buat dengan paten ni. Tapi for sure la aku tak buat blanket. Cuaca panas neh, nak pakai blanket apanya plak...harharhar

7 comments:

mamai said...

kau nie memang keratif la lela tak menjadi ajer tangan kau tu

A.K.U.D.O said...

mcm puding agar2 ..

Nursuzry said...

klu ko buat blanket mmg ko xpeka cuaca msia ni hahahaha

shantek erk sis.

Sulela said...

Mamai, hehehe...tu kau puji ke atau kau kutuk aku tu? ahahahaha. Aku cuba setakat yang boleh. Minat punya pasal. Ada banyak lagi yang aku nak try tapi kene tunggu turn...hehehe



Akudo, ko tengah lapar keh? kehkehkeh



Su, kalau kene ngan susunan warnanya, lagi masyukkkk...ekekeke. Tunggu aku siapkan projek aku dulu. Nanti aku tunjuk. Tengok la dalam 2 ke 3 bulan lagi...hahahaha

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

hu.....best2...eh,mai la blog jen...hehe

floweristachantress said...

yeay!!! saya pun dah berjaya mencuba membuatnya :D

Sulela said...

Jen, tunggguuuuuuu...hehehe



floweristachantress, iyeke? Senang je kan? Back pack yang awak buat cantik sangat la. Saya tak reti buat back pack camtu...huhuuuu