Saturday, August 1, 2009

Puff Stitch...

Dah lama aku cuba buat paten ni. Aku masih tercari-cari apa yang boleh aku buat menggunakan puff stitch ni. Paten ni aku dapat dari Youtube. Siapa yang berminat, boleh selongkar kat sana ye...ekekeke. Aku masih suka follow tutorial yang diajar oleh Teresa. Sangat terang, jelas dan nyata...ekeke. Gambar ni hanya percubaan je. Aku dah berikan pada kakak aku untuk reference dia dan what do you know...dia dah siapkan alas tvnya menggunakan paten ni. Ni yang aku jeles tahap gaban neh...ahahaha

10 comments:

sehati sejiwa said...

hai..dah dpt email dari saya tak? itu hari saya tersalah taip alamat lela...aduih... cantik gak peten ni..nak wat gak... jeles nih...agak2 peten ni sesuai utk aper ek?

Sulela said...

Fizah, email Fizah saya dah balas. Errrr...sebelum neh ada penah hantar e-mail keh? Apsal saya tak terima? huhuhuuuu

Peten neh memang cantik. Kakak saya dah buat alas tv. Saya ingat bila free nanti nak try buat alas peti ais. Amacam? Kira orait la tu...wakakaka. Rasanya alas meja pon ok gak kot...hehehe

A.K.U.D.O said...

la..ingatkan biskut raya tadi....
buat alas cofee table pun ok gak,boleh tayang bersama biskut raya nnti..
maaf ye, aku mmg buta huruf sikit

Sulela said...

Akudo, ko tengah lapar ye? ahahaha
Ko tanak cuba buat ke? Mana tahu kali ni benang ko tak betukar wana lak. Lepas tu ko tayang kat blog ko kasi aku jeles tahap gaban lak...ekekeke

c-idah said...

kak..
haritu idah ada cuba2 gak wat nie,
tp test jek..
pttrn nie senang kan kak..

Sulela said...

c-idah, memang senang sangat. Kak pun test jugak. Sekali terbekenan lak. Kene tengok masa lapang baru leh wat. Kak nak buat penutup peti ais la...hehehe

baginda® said...

cantek! ada jual? mana jual?

Sulela said...

baginda, pattern ni saya buat sendiri...hehehe
Terima kasih sebab sudi singgah...;)

sehati sejiwa said...

terimas..dah dapat pun benang tu..cantik!! tak tau lagi nak wat per ngan benang tu...kena pikir habis2 sebab mahal woooo..hekekekek..terima kasih daun keladi...kalu benang tu dah abis leh order lagi?.muahahaha...

Sulela said...

Fizah, no hal...kalau nak lagi boleh je order. Bila saya ke kedai benang tu, saya akan belikan...hehehe. Nanti tunjuk la picture dia bila dah kait ek... Nak tengokkkk...ekekekeke