Sunday, July 5, 2009

Kombinasi Warna Yang Memikat...Hehehe...

Projek 6:

Kombinasi warna requested by my 6th sister. Mulanya dia nak warna cream combine dengan warna coklat. Tapi kat tempat aku ni takde lak benang warna cream. Jadi aku tukar dengan warna kuning cair. Nampak menarik gak sampai aku lak yang jatuh hati dengan kombinasi warna-warna ni. Masih mengekalkan teknik traditional granny squares, as requested. Aku rasa traditional granny ni lebih senang dibuat untuk combinekan warna dan nampak menarik.

Selepas dicantumkan, inilah hasilnya.

Penutup beg tu aku gunakan teknik seperti tangkai beg hitam projek ke-3 aku. Dan tangkai beg ni aku guna teknik half double crochet. Tebal sikit...








p/: tinggal satu aje lagi projek beg yang aku kene buat sebelum balik KL tengah bulan neh...yiiihaaaaa!!!

18 comments:

c-idah said...

cantik la kak...

wat raya eh..hikhikhik..
idah lum sempat la kak nk wat..

Nursuzry said...

utk aku ko x buat ke --> cubit lela

mamai said...

lela kau tak terfikir nak jual ke....aku order satu untuk wife aku

Sulela said...

c-idah, benda ni take time, kan? Nanti tunjuk ye bila dah buat...kekeke



Su, untuk ko takde...lalalalala



Mamai, ko siyes ke neh?

Nursuzry said...

uhuhuhu... x nak kawan ngan ko --> larik balik umah, ngadu ngan mak ;P

c-idah said...

take long time tau..
wakakakaka...

Sulela said...

Su, aku dah cakap kat mak ko dah. Dia kata biaq pi lah kat Su tu...muahahaha



c-idah, kak faham. Kene buat dengan penuh kesabaran...hehehe

mamai said...

berapa hinggit kau nak jual...mcm mana aku nak order

Sulela said...

Mamai, ko bagitahu aku wana apa yang ko nak aku buatkan. Beg jenis mana yang ko nak. Nanti dah siap aku roger ko, ok?

Naz said...

bila tengok corak kotak2 tu teringat aku kat anyaman daun ketupat.... hehehehe...

>good job sis... thumbs up to 2!!!

Sulela said...

Daun ketupat? ahahahaha...terus terang aku cakap, sampai sekarang aku tatau cemana nak anyam daun tu. Selalu main beli yang dah siap jek...kekeke

Thanks bro. Ni yang aku rasa semakin bersemangat neh. New pattern coming soon...kekeke

Nursuzry said...

patutla aku balik, mak aku senyum je. ooowww... ko dah main sms ngan mak aku ye!! --> sepak batu sambil tangan masuk poket.

Naz said...

naper ko x tau menganyam daun ketupat? rasanya lebih senang dr buat crochet...

sama2... aku tungguuu....

eh,Su... naper main tendang2 batu??

Sulela said...

Su, muahahaha...tengok muka orang merajuk tendang2 batu. Kang sakit kaki tu kanggg...kekeke



Naz, huihhhh...susah nak anyam tu. Lagipun aku tak penah belajar nak anyam pon...wakaka. Ko tahu buat ke? Ajar la aku...kekeke
Su merajuk la...hehehe

Naz said...

aku x tau nak anyam. tp tengok nenda aku buat mcm senang jer...

kasik ais kerim kat Su...

Sulela said...

Memang senang kalau orang tu dah teror buat. Kakak aku tahu buat tapi aku tak penah belajar pun ngan dia...kekekeke. Lagipun, nak carik daun kelapa muda bukan senang kat KL nu. Lebih baik beli yang dah siap...hehehe

Naz said...

betul tu... beli nasik himpit adabi lg senang... hehehehe

Sulela said...

Ekekeke...betulll...aku masak yang tu je. Cicah rendang...muahaha. Meleleh ayaq liuq...kekeke