Saturday, June 27, 2009

Bermain Dengan Warna Merah...

Projek 5 :

Kali ni aku cuba gabungkan 3 warna merah dalam traditional granny square. Nampak cantik jugak.


Dan inilah hasilnya...beg crochet untuk kakak aku yang terchenta. Tak aku nafikan, traditional granny squares ni nampak cantik bila beberapa warna sepadan digabungkan. Ini mengikut penglihatan mata aku...kekeke...

6 comments:

IdaAnuar said...

memang cantik giler!patut lah ko giler dengan crochet ni

mamai said...

beg ini boleh di promosikan untuk kegunaan ke pasar atau membeli belah sebab ianya adalah mesra alam...aku suka.

tak banyak guna plastic tak ada sampah...

c-idah said...

beg kait pun sy pernah uwat..
tp xlah sambung2 cm sis uwat..
masa tu baru nk cuba2 uwat..

masa tu sebuah beg sy uwat dari tapak
bawak beg sampai atas guna tali air jek..
cuma benang jek double..

sekarang dh x uwat lagi..
cantik2 koleksi beg2 yg sis uwat..

Sulela said...

Ida, sekarang ko dah tahu...muahahaha



mamai, betul kata ko tu. sebab tu aku buatkan untuk kakak aku...dia suka shopping...kekekeke



c-idah, time kasih sudi bertandang. Kak baru belajar je. Sebelum ni hanya belajar buat alas2 meja dan tv tapi tak pro. Hanya suka-suka. Lepas tu terjumpa lak video kat Youtube yang tunjuk macam2 skill tentang crochet tu. Minat kak datang balik. Sekarang tengah belajar sikit2...kekeke

c-idah lagi advance daripada kak. Tunjuk la kat blog, buleh kak tengok...kekeke

c-idah said...

ala segan ar nk tunjuk...
akk nye lagi lawa...

benangnye tersinpan elok lg,tp tuannye mls..
hikhikhik...

sy tk pandai sgt..
cikit2 jek...
belajar sendiri je kak.

kalau sy xjengok blog akk nie,sy pun dh lupa
yg sy pun pandai gklh sikit2..
memang dh lama sy x uwat crochet nie kak..

insyaallah..
ad kesempatan sy nk p jengok kt youtube..
mekacih kak..

Sulela said...

c-idah, jangan merendah diri...tak baik untuk kesihatan...kekeke. Tunjuk je...mungkin kita boleh pelajari sesuatu yang baru dari hasil keje orang lain, kan c-idah kannnn...

c-idah guna benang apa? Kak guna benang Ondori. Kekadang rasa best kekadang tak best lak sebab ada yang tebal,ada yang nipis. Nak cuba benang lain tapi takut qualiti tak best lak...huhuhu

C-idah tengok orang yang guna id tjw1963 kat Youtube. Tabik spring toing toing toing la kat dia. Kak ada gak tengok user yang guna id Bethintx1...dia tunjuk cara nak sambung granny squares. Unik caranya...

Sama-sama kasih, sis...hehehe