Thursday, July 9, 2009

Basketweave Pattern...;)



Aku belajar buat pattern ni melalui Youtube instructed by Teresa. Aku suka sangat tengok cara dia ajar orang buat crochet. Terang, jelas dan nyata. URL kat Youtube tu... http://www.youtube.com/watch?v=EWu2zXz8gdQ


Ini hasilnya bila dah siap. Tapi aku tak tahu nak letak kat mana lak sebab paten ni sesuai untuk buat scarf . Jadi aku crochet bahagian tepinya dan buat penutup mesin pembakar roti. Nampak cantik...hehehe

9 comments:

Nursuzry said...

shantek!! cicak pun susah nak buat lintas hormat he he he

c-idah said...

akak!!!!!!!!
cantiknyeeee crochet tuuuu....

kak..
padatlah dia punya batang pinang tu..
xberkesempatan nk tengok youtube..

dah berkarat dah idah punya jarum crochet..
huuuuu...
sok bru nk bli yg baru..

akk guna jarum no brape?

Naz said...

aduhaii.... sungguh berseni... seni itu indah...

mamai said...

lela confirm aku order satu..tapi nak beg yang bawah tu warna yang sama denagan kau punyer

Sulela said...

Su, akupun sependapat ngan ko bila memula siapkan paten neh. Aku bayangkan cicak yang tergolek-golek marah kat aku sebab tak dapat masuk...muahahaha



c-idah, batang pinang apa tu?huhuhu
Kak punya jarum pun dah berkarat sebab kene peluh tangan. Susah la kalau tangan berpeluh neh...huhuhu. Kak tanya jenis plastik punya, tapi tak ada satu kedai pun yang jual. Kalau idah tahu, bitau kak ye. Nak kene carik gak neh. Selalu kak kait guna jarum no. 1.3 mm. Seronok guna jarum tu. Tapi untuk paten yang ni, kak guna jarum no.1. Idah beli je banyak2 jenis. Bila nak pakai, takyah carik lagi...ekekekeke



Naz, seindah alunan suara dan petikan gitarmu...hehehe



Mamai, yang wana coklat tu ke? Confirm ngan aku ye. Senang aku nak beli benang...hehehe

c-idah said...

kak..
malam td kn..idah layan youtube crochet tau,
ya ampunnn!!!
rambang biji mata tau..

wat masa nie masih mencari2 mane
yg kenan..
samalah kak..ingat nk cari yg plastik..
selesa gknye..

t lah...
kalau jumpa t idah g tau..

Sulela said...

C-Idah, ekekekeke...baru tahu ye. Kak punya mata pon berpinar2 dok ngadap benda kat Youtube tu. Rasa nak cuba buat semua sekali...hehehe.

Tapi ada guru crochet kata...yang stainless steel punya lagi elok. Rasa selesa dia kata. Mungkin kalau dapat jumpa grip untuk jarum tu, masalah jarum bekarat buleh dielakkan kot...

Wokey...time kasih ek...;)

mamai said...

lela confirm wife aku nak warna yang sama dengan kau buat tu...sowi lambat confirm yer.

bagi memudahkan urusan sila hubungi atau sms di no ini 019 2494394..hehehe macam aku lak yang ambil tempahan

Sulela said...

Mamai, nanti aku sms...hehehe