Saturday, November 12, 2011

Twin Sea Shell Doily...

Masa mula-mula nampak gambar twin sea shell doily ni...aku dah tak sabar sangat nak cuba buat. Sangat unik dan menarik pada pandangan mata aku...hehehe. Aku nampak gambar doily neh masa sedang google images. Aku tak pasti sama ada aku boleh letakkan image tu kat dalam blog aku sebab aku takut ianya maybe subject to copyright... huhuhuuu... So, this is my twin sea shell doily version...wakaka...

Aku guna benang halus jenama Minlon Polly untuk projek kali ni. Well, nak kata benangnya halus tu...tak la jugak. Struktur benangnya agak tebal dan jari aku rasa selesa masa pegang benang ni. Macam biasa, aku masih gunakan jarum jenama tulip 1.3mm...

Next project...mmmm...tatau lagi la...hehehe

17 comments:

therosputih said...

unik sangat...doily mcm ni bleh buat apa eh?alas meja?

Sulela said...

'ain, ha'ah...tapi meja kecik je la...hehehe

MamaDaniel said...

lain dari yang lain la kak.. kalau letak kat sofa pun cantik nanti.. :)

benang halus.. awww... takut..

Sulela said...

MamaDaniel, kak letak kat atas aquarium...wakakaka

Awwwww...;D

zaza said...

lama tak follow blog akk sejak kene virus nih...ni baru jer masukkan balik list..hehehe

Nurhayathxcy J. said...

Assalamualaikum WBT
Akak nama saya Hayati, baru lagi dalam dunia blogging ni. Crochet skill level pun masih di tahap beginner.
Cantik sangat hasil kerja akak ni!
First time saya nampak pattern doily yg unik cam ni lah. Boleh tak akak tolong share link on how to crochet this?

Sulela said...

Nurhayathxcy J., Waalaikumsalam warahmatullah... Nanti kak emailkan ye... Kak akan cari balik link paten neh... ;)

Nurhayathxcy J. said...

Thanks so much akak! Saya try look it up kt ravelry suma ptg td takde pulak jumpa. Unik and tersendiri pattern ni ye sampai susah nak cari! Ape pun mmg salute kat akak yg saya tgk suka crochet doilies. Project mcm doilies ni kena sabar and teliti kan kak. You mmg the woman la kak! Hehe :D

Sulela said...

Ehehehe...dah koyak la kain kak neh kene puji...muahaha... Pattern ni memang susah sket nak carik. Kak amek masa hampir seminggu googling sana sini. Last sekali jumpa gak.

Kak suka crochet doilies. Dalam to-do list dah panjang dah tapi masa je yang takde...hehehe

Kak dah email gambar dan pattern untuk twin sea shell doily ni. Dah cuba nanti, tayang kat blog ye...;D

Nurhayathxcy J. said...

Koyak kain hahaha! Haa saya dah smpn dah gmbr pattern tu thanks kak. Tgk mcm susahhh jer. Takpe2 nnt saya study pattern tu. Skrg tgh berusaha nak siapkan selimut tu ha bila tah nak siap baru halfway dah rasa mcm bosan pulak hee. Ok kak nnt kalau saya bjaya buat doily tu saya akan tayang kt blog :p

Sulela said...

Tengah buat selimut? Macam best je neh...hehehe...

Paten tu tak susah once kita dah dapat tangkap cara dia...senang jek tapi kene kira betul2...hehehe

Ok, kak tunggu kemunculannya dia blog Nurhayathxcy...;)

Anonymous said...

Hi Sulela
I m looking since very long time for this pattern. But I could not find it. Could you please send me the link on aichaswiss@yahoo.com.
Thank you so much.
Karin

Anonymous said...

hi Sulela
I was looking for a such long time for this pattern. May could you give me the link for it ? my address is aichaswiss@yahoo.com.
I would be so thankful for it.
Karin

Sulela said...

Karin, hi...it's a pleasure...do check your e-mail...;)

Anonymous said...

Hi!
My Name if Peggy I live in Texas, USA. Can you help me find the link to the Twin Sea Shell Doily pattern. I have the diagram,but it is too small to read.
thank you very in helping me in this matter.

Sulela said...

Hi Peggy. I have the diagram with picture. Sorry, I totally forgot where did I downloaded it. If you like to see it, please give me your e-mail address....

Good Day...

Peggy said...

Hi! This is Peggy again my e-mail address is hinton.peggy@gmail.com

Thank you...