Saturday, October 8, 2011

Let's Weave Ketupat...

Tak boleh tido... jadi terus sesaja jenjalan kat Youtube. Ingat nak tengok cerita drama Korea tapi tak jadi lak. Klik punya klik, terklik lak pasal ketupat...wakaka. Tengok tute cara nak buat sarung dia macam senang jek. Terus aku carik ribbon untuk cuba ikut buat... Dalam gambar tu...versi ketupat aku...harharhar...

Ni link dia... http://www.youtube.com/watch?v=Vzs2mIXpmNU. Memang clear dan sangat simple!

5 comments:

Suzie said...

belajar juga tapi tak pernah dapat ....boleh belajar kat youtube pulakan ...heheheh canggih

Sulela said...

Suzie, ha'ah...semakin canggih gittew. Dulu kalo nak belajar, kene belajar dengan wan kat kampung. Sekarang ni semuanya di hujung jari...ekeke

zaza said...

hehehe..ni boring tahap apa nih kak...hehe..

MamaDaniel said...

bagus la.. tutorial buat ketupat pun ada kat youtube.. takde la risau sangat anak cucu kita tak gheti buat ketupat nanti.. hehe..

Sulela said...

Zaza, boring tahap gaban...harharhar



MamaDaniel, kihkihkih...rasanya semua pakai yang segera2 jek...ahaha