Friday, February 25, 2011

Granny Square Afghan...

Phewwww...lamanya aku tak update blog aku yang terchenta neh...huhuhu. Lepas2 ni aku terpaksa kurangkan aktiviti crochet aku akibat kesibukan yang melanda...warrrgghhh!!!

Ini projek terbaru aku. Pattern untuk projek aku kali ni by Darla J. Fanton of Red Heart Yarn. Korang boleh download this free crochet pattern at www.allfreecrochet.com.

Aku tak ikut 100% tutorial yang diberi untuk buat afghan ni sebab aku tak berapa suka cara mencantum granny squares tersebut dengan cara menjahit. Jadi aku tambah satu lagi row dan cantumkan as aku crochet. Dan hasilnya, aku sangat2 puas hati...hehehe... Granny jenis camni boleh bantu korang habiskan lebihan benang yang banyak dalam simpanan korang.

Done! Next project, hmmmm...

11 comments:

MamaDaniel said...

besarnyer kak.. brape size dia ni kak? kagum la.. (sangat kagum...)
:D

amani said...

cantik sgt2...teringin nak buat satu!

lia said...

wahhh!kagumnya dgn kerajinan lela..siap kait afghan lagi..kalau saya kait,tak tahulah bila boleh siap...anyway,cantik sgt2 la afghan tu..:)

Aisyah Helga said...

Very, very nice, Su!! I like it! Projek apa pulak next tu, ye??

Sulela said...

MamaDaniel, ukuran dia dalam 122cm X 98 cm... Jom la cuba buat...hehehe



amani, yup! That's the spirit. Bila dah buat nanti, kasi tayang ekkk...hehehe



lia, ni saya kait ikut masa lapang. Nak dekat sebulan baru siap...adoiyaiii...wakaka. Tapi sangat2 puas hati dengan hasilnya...ekeke



Aisyah Helga, hehehe...tq. Next project...tengah fikir nak buat apa ni...harharhar

suziyana said...

alahai akak nih...skali update blog..buat semua tergamam jer dgn hasil akak..huhuhu..cantik n rajin betul akak nih..kalu saya entah bila lah nak siap ni..hehehe

Sulela said...

suziyana, alahaiii...rasa malu lak kak neh...hahaha. Sekadar memenuhi masa lapang je suzi. Tapi sekarang neh kene kurangkan aktiviti mengait sebab dah ceburkan diri dalam aktiviti masyarakat kampung...hehehe

Gee said...

cantiknya!!! kagum sungguh!!!

Sulela said...

Gee, thank you...;)

Aku_tulip said...

Su...cantik ....dan teramat la rajinnya....

Su...sejak² ni saya anta komen susah nk masuk la...nape ek..

Sulela said...

Aku_tulip, tq...hehehe

Eh, iyekeni? Mmmmmm...masalah line kot? huhuhu