Wednesday, July 14, 2010

Log Cabin Crochet...

Sekarang aku tengah menyiapkan projek aku menggunakan paten granny squares. I really love granny squares. Easy to crochet and so much easier for me to turn it into a simple yet adorable projects...hehehe...

Dalam sibuk2 mencari paten di internet, aku ternampak paten log cabin neh. Puaslah sudah aku mencari kot2 ada la free pattern yang boleh aku ikut. But noooo...huhuhuuu... Di laman web Lion Brand Yarn ada la free pattern untuk buat log cabin neh tapi guna single crochet lak dalam pdf format. Aku nak pattern yang lebih kepada granny squares. Cari punya cari, aku jumpa jugak... Korang google images kalau nak tengok ekkk...hehehe. Cantik gile afghan yang dia buat guna pattern log cabin neh... tapi takde free instruction...huhuhuuu...

Setelah beberapa hari memerah otak dengan melihat afghan yang dah siap tu, akhirnya aku berjaya jugak mengait pattern yang membuatkan aku tak tido malam neh. Itu kombinasi warna yang aku main rembat jek masa nak try buat tu. Kalau kene dengan kombinasi warnanya, perggghhhh!!! Jadi, aku nak gabungkan paten log cabin neh dengan projek aku sekarang...wakaka...

8 comments:

MamaDaniel said...

kak.. sememangnya pergghhhhh la kak... tak sbar nak tgk akak tayang projek yang dah siap.. ehehe.. untuk raya ke kak? :)

'ainrahimin said...

cantik...nmpak klasik...

Aku_tulip said...

Su....tukar sudah ini back ground...saya suka..cantik...mcm granny square tu juga! hik3

Sulela said...

MamaDaniel, ekekeke...projek untuk suka-suka je neh. Bukan untuk raya... Kak sendiri tak sabar nak menyiapkannya...harharhar



'ain, kan kan kannnnn...hehehe



Aku_tulip, wakaka...saje tukar selera lak. Ikut wana kegemaran saya...ekekeke...

sehati sejiwa said...

cantik...cantik...lagi terangkat kalu guna warna yg...sesuaikan...paten ni su wat utk projek ape ek?

Sulela said...

Fizah, alaaa...projek yang dah pernah wat dulu. Kali ni adik lak nak... Kasi rahsia sikit...tunggguuuuu...harharhar

halizda said...

tak sabar nak tunggu projek akak. tak dapat buat sendiri, dapat cuci mata pun jadilah.

Sulela said...

halizda, hehehe...jom la cuba try buat... Projek kali neh besar sket. Jadi, amek masa sket...hehehe. Tungguuuuuuuu...wakaka