Monday, March 8, 2010

Fan Bookmarks...

Hehehe...projek besar tak siap lagi tapi aku sibuk pulak explore something to crochet kat dunia maya neh. Terjumpa pulak fan bookmark neh masa tengah google image. Dan tiba-tiba jek tangan aku mencapai jarum dan benang. Musti nak cuba buat jugak...wakaka. Ni fan bookmark versi aku yang baru belajar...ekekeke...

Kira orait lah tu ek...hehehe...

Tengok gambar dekat sket... I likeeeee...wakakaka...

Oooopppssss...lupa lak. Pattern can be found HERE...;)

18 comments:

nonie said...

cantik3...mcm bentuk kipas bersusun...especially yg tgh tu...i likeee

'ainrahimin said...

cantik2...y tgh tu guna benang y mmg kaler mcm tu ke or akak cantum2kan?

nayu said...

ayooo..cantiknye...

Naz said...

aku x pernah nampak bookmark mcm nie.. siyes... sungguh unik...

Sulela said...

Nonie, hehehe...masa memula nampak paten ni pun dah rasa teruja menengok susunan kipas tu... Nanti nak carik benang wana lain lak. Jenis yang tengah tu menyerlah kan kan kan...hehehe



'ain, yang tengah2 tu kak guna benang yang wananya memang macam tu. Yang kak jumpa, jenama Minlon jek yang ada wana-wani camtu. Nanti nak pegi survey harga dia lak...wakaka



nayu, ammak...cantik kan? wakakaka. Jom la cuba buat. Senang sangat neh...ekekeke




Naz, ada banyak variation bookmark yang unik dan cantik kat dalam dunia internet neh. Aku je yang tak reti nak buat...harharhar...

p/s: apsal muka ko sebelah jek? ahahaha

mamai said...

boleh bagi aku satu

Naz said...

design yg ko buat ni dah cukup cantik... variasi yg laen bnyk lg ker??
~muka aku sebelah pesal style... hahahaha...

Sulela said...

Mamai, tunggu aku carik benang yang kaler dia menarik sket ekkk... I'll send to you by post nanti...hehehe



Naz, variasi laen ada yang lebih cantik tapi cara nak buatnya tak disertakan sekali. Mungkin paten tu kene beli secara online kot. Apa kes nak beli2 kannnn...carik yang free jek dah la...wakakakaka

Style ye...nampak cengkung lak...huhuhu. Ko diet yek...hehehe

Naz said...

betul3... yg pree kan ada. wat per nak beli... hahhahaa.... kepala otak ko sama dng kepala hotak aku... nak yg pree jer... :p
~aku ni boleh berubah2 mengikut persekitaran... mcm iguana... hhahahaha....

Sulela said...

Kata orang...orang yang kata taw...benda pree neh lebih menyengat perasaan...harharhar. Calit sket Naz...ekekeke

Aku tengah bayangkan ko berubah...ikut persekitaran la kan...kat dalam lumpur...hahahahahahahahahahahaha

Naz said...

hahahaha... chalet..chalet...
mender pree memang best...

kalo dlm lumpur aku jadi swamp thing... hahaha

Sulela said...

Tambah kalau benda free tu berupa makanan...kihkihkih. Bila nak banjer aku neh...harharhar

Swamp Thing? Eh, best tu. Bak sikit bahan kimia yang ada kat dalam badan ko tu. Aku nak buat eksperimen...hihihi

Naz said...

ko turun la kolumpo... boleh mengeteh ramai2... ajak laki ko dan anak2 skali... :)

sila2.. nnti aku kasik sel hingus aku.. hahahaha...

Sulela said...

Turun KL? Lambat lagi kot...huhuhuuuu...

Cissss...ko mengingatkan aku pada kawan sekolah aku masa tingkatan 5. Dia amek hingus dia, tengok bawah mikroskop...gile betul budak tu...wakakaka

Nursuzry said...

shantekkkkkkkkk!!

sis!! ko x turun ke pesta buku nnt huhuhu

Sulela said...

su, tq...hehehe

Aku tak pegi la Su. Keje banyak kat rumah dan nafsu membaca aku semakin kureng...wakaka

'ainrahimin said...

nape saya tak pernah jumpa benang yang warna warni kat kedai ek? kedai benang apa y jual benang mcm tu ek?

Sulela said...

'ain, kat sini kedai yang jual benang macam tu pun terhad jek. Kak jumpa secara tak sengaja. Yang kak tahu, benang jenama Minlon je yang kuarkan benang wana-wani camtu. Sebab tu benang jenis Minlon tu popular kot. 'ain boleh try carik kat kedai yang jual barang2 hantaran atau kedai jual bunga atau kedai yang jual barang2 jahitan...