Tuesday, March 16, 2010

Bearghan...

Ini projek yang baru aku siapkan pagi tadi. Bearghan aka selimut...wakaka. Terima kasih kepada Pat Liles yang sudi berkongsi paten. Boleh refer kat SINI bagi sesiapa yang ingin cuba membuatnya. Tapi aku tak copy 100% la. Yang mana aku rasa tak sesuai, aku skip. Lama jugak masa yang aku perlukan untuk menyiapkan projek aku kali ini. Tapi hasilnya memang berbaloi. Anak lelaki aku got over excited masa aku tunjukkan kat dia...ekekeke...


Sorry sebab gambar kurang memuaskan. Aku tangkap guna handphone cikai jek. Selimut ni lak agak besar, kena lak aku panjat sofa untuk dapatkan sudut yang clear...harharhar...

Untuk makluman...chewahhhh...aku kait guna lebihan benang Ondori yang banyak terdapat dalam simpanan aku. Jadi, hasil selimut tu wana-wani la...wakaka. Seronok bila tengok bekas simpanan benang aku semakin susut. Boleh beli lagi...ekeke...

13 comments:

'ainrahimin said...

bape byk hbs benang ni akak?

mamai said...

buat selimut tido boleh tak lela

Sulela said...

'ain, ada dalam 16 buku kot...hehehe



mamai, anak lelaki aku buat selimut untuk tido malam...hehehe

Naz said...

pakai benang tebal tu erk??

Sulela said...

Naz, pakai benang bulu kambing...hehehe

Naz said...

cheh... ko main2 pulak yer... :p

Sulela said...

Naz, alaaaaa...jangan la marah. Aku cakap betul la tu. Benang tu dipanggil benang bulu kambing atau summer yarn 100% acrylic 4 ply 40gm jenama Ondori...huhuhuuuusobsob...

Naz said...

hahahaha... sungguh lengkap keterangan jenis benang bulu tu.... aku x marah la... :))

'ainrahimin said...

byk jgk hbs benang, ni br projek besar nih...hihihi

Sulela said...

Naz, hehehe...



'ain, ni projek terbesar yang kak dah buat setakat neh...ekeke

dina said...

selimut? rajin2... besar tu lela, lepas ni buleh buat selimut org dewasa lak... sarung bantal, cadar... idea2!

'ainrahimin said...

hope that ain can make this one too...

Sulela said...

Dina, sarung bantal aku dah penah buat. Selimut orang dewasa...huhuhuuuu...makan bulan-bulan la nak siap...wakaka. Cadar ada dalam perancangan tapi kene carik benang kapas dulu. Kalau murah, projek aku on...hehehe



'ain, of course you can my dear. All that you need is time plus patience...ekekekeke