Friday, December 4, 2009

Round Ripple Afghan...

Aku bertekad untuk cuba membuat Round Ripple Afghan neh sejak pertama kali ternampak imejnya yang amat menarik kat dalam internet. Bagi aku, kalau kombinasi warnanya sesuai, semuanya akan nampak menarik, kan?...hehehe. Mungkin warna yang aku pilih ni agak gelap. Aku buat eksperimen ni... Tapi semua ahli keluarga aku kat KL kata cantik. Pandangan seseorang tentang warna tak semuanya sama...hehehe.. Pattern neh aku dapat kat SINI...

Jadi, ni projek aku lepas Raya Haji haritu. Ada gak aku cuba letakkan manik-manik bergantungan kat sekeliling bucu dia tu tapi pada pandangan mata aku neh, mmmmmm...tak cantiklah. Biarkan ia secara semulajadi...ekekeke
Mula-mula aku ingat nak buat alas meja sofa tapi rasanya tak sesuai lak...huhuhuu...

Pandangan dekat sket. Coraknya simple jek...
Jadi aku buat alas meja bulat. Meja yang paling banyak berjasa pada aku tiap-tiap kali aku nak buat keje2 kerastangan aku...hehehehe...

8 comments:

mamai said...

aku nak buat penutup kubur bob waaaaaaaaaaaaaa

sehati sejiwa said...

cantik..wat alas hantaran cantik tak ek?

Sulela said...

Mamai, jangan sedey2, okay...sabar ye....huuuuu




Fizah, mak saya pun bagi pendapat camtu. Ntahlah...rasanya yang tersedia ada kat kedai2 pengantin lebih menarik kot...meghelip2...wakakakaka

Nur said...

mak suka merah nyahhh.. hehehehe... nice colour

A.K.U.D.O said...

cantik. dan cuba membayangkan kelajuan jemari kau mengait dgn jemariku..
aku nak request penutup oven dan coffee maker.

Sulela said...

Nur, owwwhhh...minat wana merah ekkk. Den minat biruuuuu...ekekekeke



Akudo, aku kait tak laju. Ikut mood jek. Kekadang aku kait sampai tengah malam...hehehe.

Untuk penutup oven dan coffe maker tu...ko nak aku buatkan cemana? Maksud aku...pattern cemana, wana benang dan saiznya. Kalau ko buleh e-mail kat aku gambar eh, cantik gak tu...hehehe

Nursuzry said...

shantek la...

Sulela said...

Su, tq...