Monday, November 23, 2009

Cluster Flower Afghan Square...

Ini projek terakhir aku sebelum balik KL Raya Haji neh. Request by adik ipar aku yang nakkan aku gabungkan warna putih dan maroon. Gabungan warna yang menarik pada pandangan aku...hehehe. Aku dah jemu guna pattern tradisional granny square. Jadi aku google kat tenet dan jumpa pattern neh.

Pattern ni aku dapat kat SINI... Bahagian tengahnya nampak macam bintang...perrrgghhh!!!

Ni pandangan dari dekat...





Ini hasil beg yang aku buat. Masih mengekalkan bentuk yang sama by request. Len kali aku nak cuba kait beg jenis lain lak...ekekeke...

6 comments:

sehati sejiwa said...

huyyyooo..cantik bangat!! nak wat gak lah peen camtuh..hhehehe leh ker lela?

Sulela said...

Fizah, cepatnya...tengah online ek...ekekekeke...

Jom la buat, Fizah. Lepas tu letak kat blog ekkk...nak tengokkkkk...ekekekeke

suziyana said...

saya nak buat bentuk2 yang macam ni tapi bila dah masuk step kedua terus tak pandai..boleh ke minta tlg ajar,..

Sulela said...

Suziyana, maksud Suzi...cara nak sambungkan granny squares tu ke? Kat Youtube ada banyak video yang tunjukkan cara nak cantum granny squares tu. Lepas dah sambung, Suzi kemaskan je dengan single crochet pada bukaan beg dan buatkan tali. Harap ini dapat membantu Suzi...;)

Annemarie's Breiblog said...

Lovely! If you like, I have a link party on my blog every Saturday. You can add a link to your blog and a picture of something you've made then. Hope to see you on my blog soon.
bye!
Annemarie

Sulela said...

Annemarie's Breiblog, thanks for dropping by... What a nice blog you have and I really appreciated your invitation on the link party... I've followed your 'For the Love of Crochet Along' blog and link it in my blog...thanks...;)