Friday, May 9, 2014

Baby Skirt...


pandangan keseluruhan skirt
Pattern sebenarnya bukan untuk skirt pon. Sepatutnya paten ni untuk baby dress. Sebab dah lama sangat projek aku ni terbengkalai dan kadang-kala jek dapat sentuh, baby aku pun dah besar...ekekeke. Lari habis ukuran dia. Jadi aku buatkan sebagai skirt la...huhuhuuu... 
bahagian dalam skirt
Aku guna benang halus Polly 100g 100% Acrylic jenama Minlon untuk buat skirt ni, guna jarum 1.3mm. Aku rasa benang 4 ply tu terlalu tebal untuk buat baby dress atau skirt...




Sesiapa nak cuba buat, boleh follow paten yang aku letak neh. Senang je nak ikut...hehehe

3 comments:

maza said...

Perkhhh. Kak sulela memang hebat. Kalau maza ni, dah lama terkucil.

Heheheh.

MamaDaniel said...

Wow..cantik... mana baby nya kak... ? Hehe.. ;)

Sulela said...

Maza, ekekekeke...lamo den tak dongar khabar ekau. harap sihat la yo. Den masih belajar laie...huhuhuuuu



MamaDaniel, baby ada neh. tengah nyusu...hehehe... segan la nak tayang gambo...huhuhuuuu